Örebro SK

Statistikens dom: Det är kört, ÖSK

Av: 

Tobias Wolf

FOTBOLL

Fyra poäng – då talar
ALLT för superettan:
'Inga bortförklaringar'

ÖREBRO. 11 raka utan seger.

Då talar all statistik för att krislaget Örebro får lämna allsvenskan i höst.

– Det är åt helvete för dåligt. Vi kan inte gå och vänta på att någon trollformel ska lösa det här, säger lagkaptenen Magnus Wikström.

Efter fem raka förluster i allsvenskan tog Örebro poäng mot AIK i onsdags. På presskonferensen efter matchen menade tränaren Sixten Boström att ÖSK var på rätt väg. Han kunde inte ha mer fel – igår underpresterade hela laget rejält igen.

”Jag tappar fokus”

Med mindre än tio minuter kvar slog Samuel Wowoah ett blindpass rakt över planen – och till sist kunde Syrianskas Admir Aganovic klacka in matchens enda mål.

–Det är en passning som jag ska sätta tio av tio gånger i sömnen. Jag tänkte bara lägga den på Anttonens yta, men precis när jag slår den får jag syn på deras spelare, säger Wowoah.

Försvarsveteranen är tyst en stund – och tillägger lite senare:

–Jag har inga bortförklaringar, jag tappar fokus helt enkelt. Men målet känns så typiskt för det här året, vi blir så inåthelvete straffade hela tiden.

Dålig inställning

Fyra poäng – bara Örgryte har under 2000-talet haft färre poäng efter elva omgångar. Och all statistik pekar på att ett lag med så skral poängskörd som ÖSK har just nu åker ur allsvenskan.

När Sportbladet pratar med spelarna i laget så är det flera som nämner skador men även bristen i inställningen – som orsaker till krisen.

– Alla i laget vill förstås egentligen väl, men inställningen har ändå varit lite sisådär på vissa håll och kanter, säger Wowoah.

Hur är det möjligt med tanke på den situation som ni befinner er i?

–… bra fråga, jag vet inte…

Patrik Haginge som tagit steget upp till mittfältet är inne på samma linje:

–Inställningen har brustit på många ställen. Den var bra mot AIK men inte lika bra i dag igen, säger han.

– Sen är det klart att det blir tufft med alla skador. Vi hade ju 3–4 spelare som var med halvskadade i dag, säger Patrik Haginge som själv var tvungen att ta värk­tabletter i pausen på grund av känningar i höften.

Vad talar för att ni ska vända det här?

–Vet inte vad jag ska säga… Matchen mot AIK kanske, då visade vi att förmågan fanns, svarar Haginge.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro SK

Syrianska FC

Allsvenskan i fotboll