Åtvidabergs FF

Jagas efter krossen

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Åtvidaberg utklassade Elfsborg – nu är lagets anfallare heta i Europa

Foto: Viktor Prodell.

Åtvidaberg skräller vidare i allsvenskan och på topp gör Magnus Eriksson, 22, och Viktor Prodell, 24, succé.

Nu följs duon av europeiska klubbar.

– Klart man är sugen på nästa steg, säger Eriksson.

Vi har sett det förut. Åtvidaberg vinner stort på hemmaplan och duon Prodell/Eriksson glänser på topp.

När Åtvid slog Elfsborg med 5–1 var anfallarna åter i huvudrollerna: Prodell som dubbel målgörare, Eriksson som ständig kreatör och målskytt på straff.

– Vi har ett bra samarbete. Jag älskar att hitta ytan mellan mittfält och backlinje och han gör sina ”Pippo”-mål, säger Eriksson efter storsegern.

Danskt intresse

Framgångarna har inte gått obemärkt förbi. Enligt Sportbladets uppgifter visar en dansk högstaligaklubb seriöst intresse för Eriksson.

– Jag har hört om en klubb som visar konkret intresse, men det är upp till Åtvidaberg. Ska jag gå ska det gynna klubben penga- mässigt, säger han.

Är du sugen på ett nytt steg?

– Jag känner absolut att jag är redo. Men sen får man se när det blir.

För Viktor Prodell, tvåa i skytteligan efter Waris Majeed, är läget det liknande. Forsätter framgångarna kan det bli klubbyte i sommar, säger agenten Patrick Mörk.

– Mycket hänger på att han fortsätter att leverera i juli månad. Klubbar i Europa har fått upp ögonen för honom, men alla ser det i ett längre perspektiv. Det finns inget konkret på bordet men fortsätter det så här i ett par veckor till, ja, då kan det hända saker, säger Mörk.

Viktiga pengar

För Åtvidaberg skulle en eller två försäljningar ge fina pengar för en klubb med en annars liten ekonomi.

– Klart det är viktigt med ekonomin i en liten förening. Får vi fram stjärnor måste vi förstås sälja, det är enda sättet att överleva. Det är bara roligt att det blir lite hausse kring dem, säger klubbveteranen Kristian Bergström som borde veta.

– Senaste vi sålde en spelare var väl mig och Thomas Olsson när vi gick till Norrköping 1997. Det kanske är dags nu igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åtvidabergs FF

Viktor Prodell

Magnus Eriksson

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg