Elmander osäker inför kvalhösten

Foto: Fortsatta problem med onda fötter för landslagets Johan Elmander.
FOTBOLL

Johan Elmander går in i en ny ligasäsong och VM-kvalhöst med osäkerhet.

Sviterna efter fotskadan, som förstörde EM för anfallaren, är kvar.

– Det gör väldigt ont när jag ska passa och skjuta, jag ska testa att spela men har bara tränat några dagar med laget, säger Johan Elmander till Sportbladet.

Efter en mycket stark säsong med Galatasaray var Johan Elmander i våras på väg mot EM.

Men en fraktur i foten förstörde uppladdningen. Och även om anfallaren spelade i matcherna mot Ukraina och England, kunde han aldrig prestera på maxnivå.

– Jag är fortfarande besviken på att jag skadade mig, att jag inte kunde ge järnet. Jag tror att EM skulle ha passat mig bra, säger Johan Elmander.

Gjort ny röntgen

Han har varit i gång med klubbens försäsongsträning sedan den 11 juli, men bollpassen med laget har varit få.

Johan Elmander har fortfarande problem med sin fot.

- Vi har gjort en ny röntgen, men det är inget som är sönder och flisan i foten har läkt. Nu är det mer smärta eftersom jag har belastat foten fel, säger han.

Han har och kommer att behandlas med sprutor för att få bort problemen.

På tisdag presenterar förbundskapten Erik Hamrén sin första trupp inför landslagshösten, Sverige möter Brasilien i en träningslandskamp den 15 augusti. Det blir en kick-off inför VM-kvalet som startar i början den 11 september, men Johan Elmander riskerar att missa samlingen.

– Självklart är varje landskamp viktig, men det är en lång säsong med liga, Champions League, cuper och VM-kval och är jag inte 100 tror jag det är bättre att stå över, men det är en diskussion jag får ta med Erik, säger Johan Elmander.

Ett svar på om foten håller under match kan han få i kväll, Johan Elmander testar spel i 45 minuter när Galatasary möter Lazio.

”Tro på mig själv”

Klubben har en spännande säsong framför sig med Champions League och har värvat flera spelare, bland andra Trabzonspors målskytt Burak Yilmaz.

– Det betyder mycket att vi har en större och bredare trupp inför Champions Leaguespel. Och de spelare som kommit hit är spelare som kan lyfta laget. Sen blir det ju konkurrens, även för mig. Men jag får fortsätta att tro på mig själv, säger Johan Elmander.

ARTIKELN HANDLAR OM