”Napoli är Italiens starkaste lag”

FOTBOLL

Rummenigge vill inte förlora

Foto: Walter Mazzari.

60 000 supportrar kommer att elda på hemmalaget när Bayern München besöker San Paolo i Neapel.

Münchens storstjärna Arjen Robben saknas, men även utan honom har de tyska rekordmästarna visat upp en ohygglig form.

– Det är ett galaktiskt lag. Ett av de bästa i världen, säger Napolis tränare Walter Mazzarri.

Bayern München ångar på i ligan och kör över det mesta i deras väg. I Champions League har det blivit två raka vinster mot Villarreal och Manchester City – och Manuel Neuers nolla är fortfarande intakt.

Napoli spinner vidare på förra säsongens succé i ligaspelet, och har inlett äventyret i Champions League på ett bra sätt. En vinst mot spanjorerna och ett kryss mot det engelska miljardbygget kan vi skriva in i italienarnas facit.

När gruppettan drabbar samman med tvåan på Stadio San Paolo i kväll är det tre viktiga poäng som står på spel. Bayern Münchens ordförande, Karl-Heinz Rummenigge, har målat upp en tydlig bild: en seger vore perfekt, ett kryss helt okej, men att förlora vill man verkligen inte.

– Napoli är Italiens starkaste och stabilaste lag just nu. Det blir en match där vi måste visa att vi kan hålla nollan även mot såna lag, säger Rummenigge på en presskonferens.

Arjen Robben och mittbacken Breno saknas, i övrigt har tränare Jupp Heynckes ett komplett lag med sig till Italien.

– Det blir en högklassig match. Jag tror att vi kan vara framgångsrika, säger tränaren på presskonferensen.

Barcelona – och Bayern

Jupp Heynckes och Karl-Heinz Rummenigge hyllar Napoli för att vara ett komplett lag med en sylvass offensiv. Och respekten är ömsesidig.

Förra helgen förlorade Napoli hemma mot Parma i ligan, det var första nederlaget på hemmaplan sedan sex månader tillbaka. I kväll väntar en tuff tysk nöt – som måste knäckas.

– Vår publik kommer att sporra oss, som alltid. Vi är övertygade om att vi kan skriva historia på tisdag. Vi behöver ett Napoli som kan prestera på max, fysiskt såväl som mentalt. Vi måste genomföra den perfekta matchen, säger Walter Mazzarri på presskonferensen.

En av lagets offensiva stjärnor, Marek Hamsik, ser Bayern München som en ordentlig värdemätare.

– Det är det bästa laget i världen i just nu, tillsammans med Barcelona, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga