SKADAD – IGEN

FOTBOLL

...men City tonar ner: ”Inget
allvarligt med Hargreaves”

Han har bara spelat fyra matcher de senaste tre åren.

Nu är Owen Hargreaves skadad igen.

– Men det är inget allvarligt. Det är bara för att det är Owen som vi pratar om det, säger Manchester Citys assisterande tränare David Platt.

Under transferfönstrets sista dag blev det klart – Owen Hargreaves bytte rött mot ljusblått i Manchester.

Mittfältsveteranen, som dragits med enorma skadeproblem, spelade bara två matcher under sina tre sista år i United och fick därför inget nytt kontrakt.

Men City har fortfarande hopp om att Hargreaves kan bli den landslagsspelare han än gång var, och i debuten för sin nya klubb slog 30-åringen till med kanonskott i krysset från 20 meter.

Bara startat en match

Det var dock för fem veckor sedan – i ligacupen mot Birmingham – och sedan dess har det inte blivit något mer spel för Hargreaves annat än ett sent Premier League-inhopp i 4–1-segern mot Aston Villa.

Den Calgary-födde engelsmannen är skadad igen – men City är noga med att tona ner allvarlighetsgraden.

– Det är inget allvarligt, han fick bara en spark på vaden. Det är bara för att det är Owen som vi ens pratar om det, säger managern Roberto Mancinis högra hand David Platt till Daily Mirror.

”Har inte gått sönder”

– Han har inte gått sönder. Hade han gjort det hade vi gått ut och sagt att han blir borta i tre, fyra veckor, men så är inte fallet. Absolut inte.

Det står åtminstone klart att Hargreaves inte är tillgänglig för morgondagens ligacupmatch mot Wolverhampton, och mittfältaren har inte tränat med laget de senaste dagarna.

– Vi ser inte honom som ett specialfall, även om första tiden fram till landslagsuppehållet var lite av en ”försäsong” för honom. Men vi är över det stadiet nu och han behandlas som vilken annan spelare som helst, säger Platt.

ARTIKELN HANDLAR OM