MFF bad målvakten att spela helt gratis

FOTBOLL

Nu lämnar han klubben

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF har en match i Europa League kvar på säsongen – men bara en målvakt i truppen.

Efter att Dusan Melichárek blivit ombedd att stanna över matchen gratis lämnar 27-åringen nu MFF.

–  Jag har ett professionellt kontrakt, som Malmö dessutom skrivit, och det löper ut i november. Då måste jag börja se mig om efter andra möjligheter, säger Melichárek till Sportbladet.

Dusan Melichárek gjorde 18 matcher för Malmö FF i årets allsvenska, varav 17 från start. Men nu lämnar 27-åringen klubben när hans kontrakt löper ut sista november.

”Min tid i Malmö är över”

– Jag fick ett erbjudande för tre månader sedan men sade nej på grund av pengarna. I går talade jag med Per (Ågren, sportchef) igen och då bestämde vi att det är bättre för mig att hitta en annan klubb med större möjligheter att få spela. I slutändan handlade det inte om pengar utan om känslor och att jag ska vara lycklig, säger Melichárek.

Malmö FF har Johan Dahlin som uttalad förstemålvakt men står just nu utan både andra- och tredje val då även Dejan Garaca lämnar laget. Klubben bad därför Melichárek att stanna och spela sista matchen i Europa League mot Austria Wien den 15 december utan ersättning.

– Ja, de frågade mig och jag sade nej på grund av mitt kontrakt. Jag har ett professionellt kontrakt, som Malmö dessutom skrivit, och det löper ut i november. Då måste jag börja se mig om efter andra möjligheter från den 1 december och var därför tvungen att tacka nej. Jag skulle kanske vilja hjälpa till och stanna längre än mitt kontrakt men mitt kontrakt går ut. Och det gör även min tid i Malmö efter fyra år.

Kan stanna i Sverige

27-åringen säger att han har erbjudanden från andra klubbar, däribland svenska.

– Jag har några bud men har inte skrivit på något kontrakt ännu. Jag väntar fortfarande. Vad jag vet är att några av dem är från Sverige men jag har inte bestämt mig. Det beror på budet och vad klubben vill.

Melichárek säger att varken Djurgården eller Örebro, som båda letar efter målvakter, har hört av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF