U21-landslagsman klar för Häcken

avBjörn Forsgren

Publicerad:

Värvar från Bayern München

Tolv matcher återstår av årets säsong, men Häcken förstärker redan inför nästa.

Den svenske U21-landslagsmannen Oscar Lewicki, 19, har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag kommer ge 100 procent för Häcken, säger han.

Oscar Lewicki lämnade Malmö FF 2008 för livet som ungdomsproffs i tyska Bayern München. Där har det blivit tre säsonger tills avtalet tog slut denna sommar.

– Bayern ville förlänga med mig men jag väntade länge med att ta något beslut. Jag märkte att de värvade fler och fler spelare, då kändes det alltmer avlägset ta en startplats och få speltid i A-laget så då kände jag att det är bättre att söka sig vidare där man kan få spelstil och visa upp sig, säger Lewicki till Häckens hemsida.

”Mycket duktig”

Närmare än spel i reservlaget kom aldrig Lewicki Bundesliga och nu vänder han alltså hem till Sverige – som han representerar på U21-landslagsnivå.

– Jag såg honom senast i Serbien-matchen med U21-landslaget, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson. Han är mycket duktig och har flera positioner i sig. Vi tittar framför allt för nästa år, lite mittfältspositioner.

– Det har gått väldigt fort, vi var alla överens om att det vore ett bra nyförvärv för oss, det enda vi ville få från Oscar var en känsla att han ville vara hos oss.

En snäll kille

Den känslan fick man och då blev övergången ett faktum. Så vad kan talangen tillföra i Häcken?

– Jag är en väldigt snäll kille utanför planen men när jag kommer in blir det tuffare tag. Väldigt bra spänst, bra fysik överhuvudtaget, snabb och löpstark men framför allt kommer jag ge 100 procent för Häcken varje match och träning, säger Lewicki.

Kontraktet gäller till och med 2014.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken