Ronaldo: "Vi är favoriter"

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo räds inget nytt Lyon-fiasko

Real Madrid borde drömma mardrömmar i natt inför morgondagens Champions League-åttondel mot Lyon.

Men Cristiano Ronaldo tror inte på någon upprepning av jätteskrällen från förra året.

– Vi är favoriter att vinna Champions League, säger Real-stjärnan.

Real Madrid har inte lyckats på sju säsonger med att sig vidare från åttondelsfinalen i Champions League. På tisdag får laget en ny chans, mot laget som satte käppar i hjulen förra året - Lyon. Real-stjärnan tror dock inte på någon upprepning av sensationen som Kim Källström och hans mannar fullbordade vid samma tid förra året efter att ha klarat 1-1 på bortaplan.

Mourinho nyckeln

- Vi kommer att slå Lyon det här året. Det var nära förra året, men den här gången kommer bli annorlunda, säger Ronaldo och framhåller ankomsten av Jose Mourinho som en av anledningarna till att det inte kommer bli någon upprepad sorti.

Ronaldo som redan har vunnit Champions League med Manchester United, vill inget hellre än att hjälpa Real till klubbens tionde CL-titel.

– Det finns spelare i truppen som aldrig har vunnit och jag vill vinna en gång till så att jag kan säga att det första inte bara var tur, säger Ronaldo.

"Vi är favoriter"

För portugisen finns det inga andra alternativ än att Real åker till Lyon och skaffar sig ett bra läge inför returen hemma så att laget kan säkra sin första kvartsfinalplats sedan 2004.

– Vi vill alla till finalen på Wembley och jag tror att vi är favoriter. Den rikaste klubben i världen med de bästa spelarna måste ingå i den grupp av favoriter, säger han.

Hampus Hagman

ARTIKELN HANDLAR OM