Jagas – världen över: ”Är roligt”

FOTBOLL

Asiatisk klubb en av flera intressenter: ’Ska skaffa pass’

Andreas Haddad är eftertraktad i Asien.

Sepahan, mästarklubb från Iran, vill låna Örebro-anfallaren över nästa säsong.

– Det är roligt att det finns intresse, säger Haddad.

Foto: Mot nya mål? Andreas Haddad är ett eftertraktat byte. Nu visar Sepahan intresse för ÖSK-anfallaren. ”Det är väldigt mycket pengar i arabländerna så om det dyker upp något får man ta ställning till det”, säger han.

Han öste in mål både på försäsongen och i de inledande omgångarna men därefter tog det roliga slut för Andreas Haddad. Anfallaren fick först en mystisk magåkomma som kunde senare kunde härledas till en ljumskada, vilket har hållit honom borta från allt spel under resten av säsongen.

Ändå finns det intresse för honom. Enligt Sportbladets uppgifter förbereder Sepahan från Iran just nu ett lånebud.

– Jag har hört om det. Det är en agent som har ringt och sagt att de är intresserade, men jag vet inte så mycket mer. Det är mer mellan agenten och klubben, säger ÖSK-anfallaren.

Underlättar för flytt

Om Haddad ska ta steget till nästa säsong återstår att se. Men han har redan börjat underlätta för en eventuell flytt.

– Min pappa är assyrier från Irak så jag håller på att skaffa ett pass. Om det kommer ett bud så är det lättare om man har ett asiatiskt pass, de får bara ha två-tre från utlandet i arabländerna.

”Mycket pengar”

Kan det bli aktuellt med ett landslagsbyte?

– Jag har haft kontakt med några på förbundet. De var här och kollade på Ahmed Yasin men då var jag skadad. Det är klart att det skulle vara kul. Men vi får se.

Hur ser du på nästa säsong?

– Jag trivs väldigt bra i Örebro och tillhör klubben. Men det är väldigt mycket pengar i arabländerna så om det dyker upp något får man ta ställning till det.

Förutom Sepahan har även två andra klubbar från varsin del av världen hört sig för om Andreas Haddad: Al-Ahly från Förenade Arabemiraten och det nyblivna MLS-laget Vancouver Whitecaps.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK