”Håller inte med Terry och Rooney”

FOTBOLL

Neville: Kan inte behålla en boll

Foto: John Terry, Wayne Rooney och Gareth Barry.

Gary Neville hyser inga större förhoppningar om engelsk framgång i fotbolls-EM.

Manchester United-profilen sågar istället landslagets ryggrad.

– Ett lag med John Terry, Gary Cahill, Scott Parker, Gareth Barry, Darren Bent och Rooney i centrala positioner är inte i närheten av tillräckligt bra, skriver Neville i Daily Mail.

England förlorade sin störste stjärna i EM-premiären när Wayne Rooney drog på sig en onödig utvisning i kvalet mot Montenegro. Manchester United-profilen Gary Neville tycker ändå att debatten är felriktad när alla pratar om Rooneys avstängning.

”Kan inte behålla en boll”

– Det är hårt att vi tror att en världsklass-spelare ska kunna ta oss hela vägen till en stor titel. Och nu diskuterar vi om att Rooney eventuellt missar två matcher i EM 2012 när vi borde tala om att ryggraden i laget inte har någon rörlighet och inte kan behålla en boll, skriver Neville i Daily Mail.

– Om jag ser på det helt kallt är inte ett lag med John Terry, Gary Cahill, Scott Parker, Gareth Barry, Darren Bent och Rooney i centrala positioner i närheten av tillräckligt bra för att ta sig an en stornation som Spanien.

”Väldigt lite kreativitet”

36-åringen, som slutade med fotboll under förra säsongen, tycker att England saknar de kvalitetsspelare som världens bästa nationer har.

– Jag försöker inte kritisera enskilda spelare, det finns några riktigt bra spelare bland namnen. Men kollektivt, bortsett från Rooney, finns det knappt någon snabbhet, väldigt lite kreativitet och knappt någon rörelse i positionerna. Jämför med Spaniens ryggrad med Carles Puyol, Gerard Pique, Xabi Alonso, Xavi, David Villa och Fernando Llorente.