”Får fem stjärnor i utbyte mot Zlatan”

FOTBOLL

Italiensk tidning: City och Anzhi in i kampen med Real

Foto: Zlatan Ibrahimovic.

Milan fortsätter att dementera att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg att lämna Milan.

Trots det snurrar ryktesfloran vidare i Italien.

Senaste uppgifterna: Manchester City och ryska Anzhi utmanar Real Madrid i kampen om svensken.

– Jag tror att Ibrahimovic har en stark vilja att stanna i Milan, säger managern Massimiliano Allegri till Sky Italia.

Zlatan Ibrahimovic ord på presskonferensen i Stockholm att han inte har samma sug efter fotboll längre har milt sagt startat ett mediakaos i Italien. Under söndagen dementerade vicepresidenten Adriano Galliani alla uppgifter att Ibrahimovic skulle ”ha tröttnat på Milan” som det påstods i italiensk press. Trots det fortsätter ryktena.

”Tevez eller Balotelli”

På måndagen toppar Corriere dello Sport sin pappersupplaga med rubriken ”Hej då Ibra, Milan väljer mellan Tevez och Higuian”. Enligt tidningens uppgifter har Manchester City nu utmanat Real Madrid i kampen om 30-åringen.

City ska, enligt Corriere dello Sport, erbjuda Milan Carlos Tevez eller Mario Balotelli i utbyte mot svensken. Reals manager José Mourinho ska samtidigt, om han lyckas övertala president Florentino Perez att bryta regeln att inte köpa spelare över 30 år, svara med ett buffébord av stjärnspelare.

Enligt tidningen får Milan Lassana Diarra, Sami Khedira, Ricardo Carvalho, Kaká och antingen Karim Benzema eller Gonzalo Higuian om de låter sin superstjärna gå till Spanien. Som om inte ryktena var spektakulära nog slänger tidningen även in en tredje klubb.

”Även Anzhi intresserat”

Ryska Anzhi Anzhi Makhachkala, som i somras gjorde Samuel Eto'o till världens bäst betalde fotbollsspelare med en årslön på drygt 180 miljoner kronor, ska även de ha ögonen på svensken. Enligt tidningen ska Milan vara pressat av den ekonomiska krisen och därmed lockas att få sin återstående skuld till Barcelona på 145 miljoner kronor och Zlatans månadslön på drygt nio miljoner kronor betald av någon annan.

Mitt i mediastormen fortsätter Milan att dementera att svensken skulle vara till salu eller på något sätt intresserad av att lämna.

– Som alla saker, speciellt inom fotbollen, blir ord ofta uppförstorade och utnyttjade och när de skrivs kan de få en helt annan mening. Jag tror att Ibrahimovic har en stark vilja att stanna i Milan, säger managern Massimiliano Allegri till Sky Italia.

– Jag är säker på vad jag säger. Ibrahimovic vill vinna med Milan igen. Ligan har precis startat och han vill, som alla andra av oss, ta sig tillbaka till de vinnande resultaten med lugnet vi har i Milan. Vi måste bara fortsätta jobba och fortsätta det vi inledde förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM