Syrianska ville höja staketet

FOTBOLL

Arenabolaget: ”Det var för dyrt”

Syrianska hade anat risken för en skandal och bett om hjälp.

Men önskan om att höja staketet möttes med svaret att det var för dyrt.

– Nu får vi ta upp frågan om staketet igen, säger arenaansvarige Bosse Wedlund.

Foto: Höjningen uteblev Syrianskas säkerhetsansvarige Ghayath Moro framför det omtalade staketet. Moro är besviken över att höjningen inte blev av men uttrycker att arenabolaget inte ska lastas för knallskottet som slängdes in.

Syrianska fruktade att något kunde gå snett.

Förra året konstaterade de att det två meter höga trästaketet, som står mellan 20 och 30 meter från gräset, inte ger ett fullständigt skydd. Därför gick klubben till arenabolaget med en önskan om höjning.

Kastvinkeln syntes

Arenabolaget var inte negativt. Visserligen uppfyllde staketet reglementet, men de kunde tänka sig att höja.

– Vi tittade på kastvinklar. För att få bort dem måste man göra staketet tätt och vinkla det utåt, annars går det att kasta fast man höjer. Vi var uppe på att det behövde vara fyra-fem meter för att skydda bra, säger arenaansvarige Bosse Wedlund.

”Standardstaket”

Byggnationen genomfördes inte. När man hade skissat på en lösning insåg man att det skulle bli för dyrt. Så Syrianskas önskemål gick inte att genomföra.

– Det stupade på att vi inte hade pengar till det. Jag vet inte om det finns en paketlösning någon annanstans man kan få, men nu föll det på kostnadsfrågan. Och jag vill påpeka att vi har ett normalt staket, samma som man brukar ha runt allsvenska arenor, säger Wedlund.

Syrianskas säkerhetsansvarige Ghayath Moro säger att klubben rekommenderade och efterfrågade, men inte krävde en ändring. Han är besviken att höjningen inte blev av, men uttrycker att arenabolaget inte ska lastas för knallskotten.

I maj håller arenagruppen ett styrelsemöte. Då är frågan om staketet högt uppe på dagordningen.

ARTIKELN HANDLAR OM