Luis Suarez drömdebut

FOTBOLL

Gjorde mål direkt

Värvad för 230 miljoner. Det tog en kvart sen hade Luis Suarez påbörjat avbetalningen när han punkterade matchen med sitt 2–0 mål mot Stoke.

– Det var fantastiskt för hela laget, säger tränare Kenny Daglish.

Rekordvärvningen Andy Carroll satt på läktaren med en lättare lårskada men hans framtida anfallspartner Luis Suarez fick chansen till ett inhopp. Och vilket inhopp sen.

Med tränare Kenny Daglishs klassiska nummer sju på tröjan blev han inbytt i 63:e minuten. Det tog bara 15 minuter innan succédebuten var ett faktum. Men det var inte med någon stor marginal. Helt fri rundade han målvakten Asmir Begovic och skulle bara rulla in bollen och ta emot jublet från The Kop. Men en dålig träff gjorde att mittbacken Andy Wilkinson han ifatt bollen. Rensningen var dock inte bättre än att bollen gick stolpe in.

Kenny Daglish var givetvis nöjd med sitt forwardstillskott och såg än mer potential hos Uruguayanen.

Hyllad av alla

– Han har inte hunnit träna med laget ännu på grund av pappersarbetet. Det blir något att se fram emot när han har hunnit köra med grabbarna, säger tränaren till BBC.

Till och med motståndarcoachen Tony Pulis hyllade Suarez insats men skickade samtidigt syrlig passning kring skillnaderna på resurser i Premier League.

– Han är en toppspelare. Men de har spenderat knappa 600 miljoner på spelare så man får se det i sitt sammanhang, säger han till AP.

Tony Pulis och hans mannar i Stoke får fortsätta kämpa för en bortaseger mot Liverpool, det var 48:e raka besöket utan tre poäng på Anfield.

ARTIKELN HANDLAR OM