Köpstopp för Dif – trots 100 miljoner

FOTBOLL

”Vi ska ta guld inom två men har en ny strategi”

Djurgården har säkrat 100 miljoner kronor till sitt arenaprojekt.

Samtidigt har klubbledningen fått beskedet att det inte blir några nya spelare.

– Vi ska ta guld inom två men har en ny strategi på sporten att bygga på yngre spelare, säger ordföranden Tommy Jacobsson.

Djurgården har satt upp en målsättning att hamna topp sex nästa år och vinna allsvenskan 2012. Men det kommer inte att investeras några nya pengar i spelartruppen. Enligt Sportbladets uppgifter har managern Stefan Alvén fått instruktionen att bara köpa om han först säljer.

”En trupp vi kommer behålla”

– Vi har en ny strategi på sporten att bygga på yngre spelare och vi har en trupp vi tror att vi kommer att behålla, säger klubbens ordförande Tommy Jacobsson.

Samtidigt säger Jacobsson att han tror sig ha säkrat en investering på totalt 100 miljoner de kommande två åren till klubbens arenaprojekt – mer pengar än hela Djurgården Fotboll omsatte förra året.

– Arenan är den viktigaste frågan av alla för Djurgården på lång sikt och det är där vi har chans att dra ifrån övriga klubbar.

Lovade 25 miljoner

Jacobsson lovade att tillföra 25 miljoner kronor när han vann ordförandevalet i klubben förra året. Men enligt Sportbladets uppgifter ska alltså inget av det investeras i nya spelare.

– 15 miljoner gick till riskkapitalbolaget och det får de svara för. Sedan gick 10 miljoner som ägartillskott i Djurgården Fotboll och de har vi använt för att bygga upp marknadsorganisationen och annat.

Men kan dagens trupp vinna SM-guld om två år?

– Det går inte att planera så långt eftersom det kan försvinna spelare. Men stommen tror jag kommer vara den vi har i dag. Målet är att komma topp sex nästa år och det är jag övertygad om att vi kommer att klara med den trupp vi kommer att starta med i april.

ARTIKELN HANDLAR OM