Liverpoolfans hoppas på förlust mot Chelsea

FOTBOLL

Vill inte att Manchester United ska vinna ligan

De senaste fem säsongerna har Chelsea och Liverpool haft 24 heta bataljer med varandra.

Men i söndagens 25:e möte är det nog första gången som flera Liverpoolfans faktiskt hoppas på en förlust.

Foto: Vanligtvis vill de att Liverpool ska vinna. Men inte mot Chelsea imorgon. FOTO: AP

Ibland blir det jobbigt för en fotbollssupporter. Som på söndag. Matcherna mot Chelsea är vanligtvis bland de viktigaste under säsongen, men helgens drabbning ger Liverpoolfansen huvudbry.

En hemmaseger skulle vara en fjäder i hatten för Liverpool som annars haft en kämpig säsong, en som blev än tuffare när laget i torsdags missade Europa league-final efter att Atlético Madrid avgjort i förlängningen.

Men.

Vid Liverpoolseger eller ett oavgjort resultat hjälper man sin bittraste rival, Manchester United, mot ligatiteln. United, som möter Sunderland på söndagen, är en poäng efter Chelsea inför helgens omgång, säsongens näst sista.

– Jag förstår fansen, men vi kommer att försöka vinna, säger Liverpools tränare Rafael Benitez.

– Vi har fortfarande chansen att sluta bland de fyra bästa så vi måste fortsätta kämpa och vinna våra två sista matcher.

Laget håller inte med

Lagkaptenen Steven Gerrard är enig med sin tränare och hoppas att sjundeplacerade Liverpool kan nå fjärdeplatsen som innebär spel i Champions league nästa säsong.

– Vi har ett par matcher kvar och tanken är att ta max antal poäng och på så sätt se om vi kan nå Champions league, säger Gerrard.

Fansens ovilja att se Manchester United som mästare, och därmed ta sin 19:e titel och passera Liverpool som mesta mästare, tar sig i vissa fall humoristiska uttryck.

På ett internetforum har klubbens supportrar skapat en alternativ startelva med rötter i Liverpool, innehållande bland andra 66-åriga sångerskan Cilla Black och 82-åriga komikern Ken Dodd.

”Svår match oavsett”

Dock inga riktiga fotbollsspelare – med ett undantag. Den brasilianske mittfältaren Lucas, ständigt bespottad bland lagets fans, finns med i laget.

Chelseaspelarna tror dock inte att deras motståndare kommer att vika ner sig.

– Vi vill behålla det här greppet. Om vi inte går in och spelar med den intensiteten vi hade i söndags (7–0-seger mot Stoke) så kommer vi att förlora på Anfield, så enkelt är det, säger mittfältaren Frank Lampard till klubbens hemsida.

– Alla som åker till Liverpool förstår att det är en svår match oavsett vilket skede av säsongen man befinner sig i.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM