Ekwall: Bojkotten känns tveksam

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Kanalen får kritik från egna profilen

TV4 bojkottar AIK:s matchen sedan kanalen haft svårt att få spelare till sin studio under Tipslördag-sändningarna.

Men kanalen får kritik för sitt beslut från egna profilen Patrick Ekwall.

”Jag tycker det det är både olyckligt och tveksamt med alla former av bojkotter. Det drabbar alltid någon annan, oftast helt oskyldig”, skriver Ekwall på sin blogg.

Foto: ROBIN NORDLUND

TV4 tog beslutet om bojkott efter samarbetssvårigheter med AIK under flera matcher. Men beslutet att sluta sända Solnaklubbens matcher kritiseras av Patrick Ekwall, själv programledare när Bojan Djordjic ämnade kanalens studio mitt under en sändning.

Kritiserar bojkotten

”Jag tycker det det är både olyckligt och tveksamt med alla former av bojkotter. Det drabbar alltid någon annan, oftast helt oskyldig. Det är ju inte direkt “AIK:s matcher” som vi sänder, det är en “allsvensk match”. Som det är nu så kan alltså en intressant motståndare/match uteslutas från TV-rutorna för att TV4 bojkottar AIK:s matcher, det tycker jag känns fel”, skriver Ekwall på sin blogg.

TV4:s affischnamn riktar samtidigt kritik mot AIK som han säger gått med på att serva sändningarna med spelare och dessutom får ”vansinnigt bra betalt” för det.

”Tror de är United”

”Cashen vill alla ha, men när det gäller att leva upp till avtalet då har AIK alldeles ofta haft en illusion om att de är Manchester United och att de kan göra som de vill. Skillnaden är att i England och andra länder får klubbarna rätt höga böter om de inte följer sitt avtal mot TV-rättighetsinnehavaren, här kan AIK göra hur fan de vill och både SEF och SvFF står tandlöst”, skriver Ekwall.

TV4-profilen är samtidigt tydligt med att inte har någon del i beslutet.

”Men låt mig bara understryka en gång för alla: jag tar inga sådana här beslut, jag bestämmer i princip ingenting...”

ARTIKELN HANDLAR OM