Wanderson bröt ihop – Gais höjer lönen som tröst

FOTBOLL

GÖTEBORG. Wanderson, 23, bröt ihop när affären med Feyenoord sprack.

För att få brassen på bättre humör höjer Gais hans lön med närmare 50 procent.

Det nya avtalet ger honom omkring 65 000 kronor i månaden plus en sign on-bonus på några hundra tusen.

Först var det upplagt för en övergång till den spanska division 3-klubben Atlético Gramenet, sedan till Feyenoord. Men när transferfönstret till de största ligorna stängde natten mot i tisdags hade den holländska bjässen dragit sig ur uppgörelsen i sista stund. I går mötte Wanderson media på Gaisgården i Göteborg.

– Jag vill inte prata om det som har hänt utan bara se framåt. Det finns ingen anledning att sitta här och gråta. Nu vet jag vad som gäller och det är dags att börja jobba hårt för att snabbt komma i form. Jag trivs bra här och har kontrakt, säger han.

Gick sex miljoner back

Ett kontrakt som både Gais och Wanderson nu vill förlänga med ett år till 2012. Enligt Sportbladets källor tjänar Gais storstjärna i dag cirka 45 000 kronor i månaden.

Göteborgsklubben har ansträngd ekonomi och gick sex miljoner back i fjol men är ändå, enligt samma källor, beredd att sträcka sig till omkring 65 000 i månaden, plus en sign on-bonus på några hundra tusen. En löneökning på närmare 50 procent – men trots det är skyttekungen fortfarande en bra bit från det allsvenska toppskiktet.

”Vår viktigaste spelare”

– Wanderson är vår viktigaste spelare, därför kommer han att få en riktigt bra lön med Gais-mått mätt. Wanderson har det tufft ekonomiskt eftersom han försörjer sin mamma, morföräldrar och två syskon hemma i Brasilien. Han känner ett stort ansvar, säger Gais ordförande Christer Wallin.

Tränaren Alexander Axén är förstås glad över det oväntade ”nyförvärvet”.

– Det känns givetvis väldigt bra att vi får behålla allsvenskans bästa spelare. För oss som lag betyder det jättemycket, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS