Hanna Ljungberg skadad – igen

FOTBOLL

Göteborg tog sin fjärde raka seger

Landslagsanfallaren Hanna Ljungberg skadade sig när serieledande Umeå utklassade Hammarby med klara 8–0 (2–0) på onsdagen.

– Hon fick en bristning i baksidan på ena låret och lär missa resten av vårsäsongen, sade Umeås tränare Andrée Jeglertz..

– Det verkade vare en allvarlig bristning och då tar det tid. Vi har tre matcher de närmaste tio dagarna och de lär hon missa. Sen har vi vår första seriematch först i augusti, sade Jeglertz.

Skadan är ännu en tung motgång för Ljungberg som missade stora delar av vårens träningar efter den hjärnskakning hon fick när hon krockade med en fransk målvakt i mitten av mars. Sedan tvingades hon avstå landskampen mot Vitryssland i mitten av juni efter en överansträngning i en ljumske.

Trots att Ljungberg klev av efter en kvart hade Umeå målkalas på Hammarby som i förra omgången slog Malmö.

Malin Moström, Lisa Klaveness och Marta satte två mål var för Umeå som har 28 poäng och hela 32 plusmål. Marta toppar skytteligan med sina tio mål.

– Den andra halvleken var något av det bästa som vi spelat i år, en fantastisk föreställning, sade Jeglertz.

Fyra mål av Asthildur

Serietvåan Djurgården/Älvsjö är åtta poäng bakom Umeå efter 3–0 (1–0) hemma mot Mallbacken.

Malmö fick klara sig utan Dora Stefansdottir som lattjade efter måndagens träning, gjorde en bicykleta men bröt armen i stället. Då klev en annan isländska, Asthildur Helgadottir fram och öste in fyra mål mot Jitex när Malmö vann 6–1 (3–1). Hon är därmed uppe i nio mål och ligger tvåa i skytteligan.

Tack vare segern är Malmö ny trea på 17 poäng. Linköping tappade tredjeplatsen efter 1–2 borta mot Kopparberg/Göteborg där landslagsforwarden Lotta Schelin avgjorde i andra halvlek. Det var Linköpings andra förlust för säsongen.

Bottenlaget Qbik hade chansen att ta sin första seger. Man ledde med både 1–0 och 2–1 mot Örebro men på stopptid kvitterade Marina Pettersson för gästerna. Men man lämnade i alla fall över sistaplatsen till Mallbacken.

I mitten tog Bälinge tre poäng efter 2–0 mot Sunnanå borta.

TT