Rooney startar mot Sverige

FOTBOLL

Wayne Rooney är Sven-Göran Erikssons vapen för att knäcka Sverige på tisdag.

Den unge stjärnanfallaren spelar då för första gången på sju veckor en match från start.

– Jag är mycket glad och han är mycket glad. Det är bra för England, säger "Svennis".

På tisdagen spelas den sista matchen i grupp B, drabbningen mellan Sverige och England. Och i startelvan för England kommer Wayne Rooney att ingå. Det meddelade Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson på söndagen.

– Läkarna säger att han kan spela mer än 45 minuter, och i så fall är det bättre att han startar än att han gör ett inhopp, säger "Svennis" till ITV Sport.

"Inte 100 procent"

Rooney har tränat en tid och då sett hungrig ut och till synes kunnat ge allt.

Inhoppet den sista halvtimmen mot Trinidad och Tobago var det enda han spelat sedan han bröt foten för nära sju veckor sedan. Under de 30 matchminuterna hann den unge anfallaren visa att viljan och inställningen finns där. En nypremiär som Eriksson kände sig nöjd med.

– Vi såg att han kanske inte var 100 procent. Men ha höll bollen där uppe och gjorde några smarta rörelser och passningar.

Höga förväntningar

Uppmärksamheten kring Rooney och hans fot har varken innan eller under VM vetat några gränser och bevakningen har varit minutiös. Därför är också förväntningarna ordentligt uppskruvade – från såväl fans som medspelare. Och från Svennis.

– Vi får ett annat spel med Wayne Rooney i laget. Han är perfekt i allt när han är hundra procent. Han har förmågan att hålla i bollen så resten av laget hinner upp i banan. Det ger oss så många fler valmöjligheter i vårt offensiva spel, säger förbundskaptenen till BBC.

Lars Nylander