Linderoth: Knät bara vek sig

FOTBOLL

DORTMUND

Ömmande knä och stukat självförtroende.

Tobias Linderoth skadade både kropp och själ i VM-premiären.

- Knät vek sig när jag landade. Jag vet inte vad som hände, säger han.

Foto: Tobbe bars ut på bår.

Bilderna var otäcka. Ja, ni såg det själva. Den andra halvleken hade pågått i drygt tjugo minuter när Linderoth gick upp i en nickduell mot Cornell Glen. När svensken landade vek sig vänsterbenet under honom. Han blev liggande på planen och vred sig i plågor, hela tiden med händerna på knät.

Bars ut på bår

Sjukvårdarna rusade in på planen och bar ut Linderoth på bår. 62 959 åskådare på Westfalenstadion och miljontals tv-tittare trodde då att matchen var över för hans del, men 27-åringen känner inte efter i onödan och var snart tillbaka på planen. Det dröjde dock bara tio minuter innan han blev ersatt av Kim Källström. Smärtorna släppte inte.

- Knät bara vek sig. Jag kunde inte landa, säger han efter matchen.

Linderoth har haft problem med baksidan av ena låret och missat flera dagars kollektiv träning under VM-uppladdningen i Bremen. Just tillbaka från rehabiliteringen blev han skadad igen. Frågan är hur allvarligt.

- Vad som är fel får jag se när jag vaknar. Nu känns det okej, säger han.

Även själen fick sig en rejäl smäll. 0-0 var ett resultat som smärtade. Linderoth hade, som alla andra, räknat med en seger mot Trinidad och Tobago.

- Vi hade många chanser och frilägen från ett par meters håll. Då ska det bara vara mål. Tyvärr är det så här ibland, att det bara inte går att få in bollen, säger Tobias Linderoth.

Läs också:

Stefan Holm