Dif: De skyr inga medel

FOTBOLL

Juves domarkontakter gör Jonevret rasande: De var nog skitnödiga

1 av 2 | Foto: NY DOMARE Djurgårdens dåvarande lagkapten Markus Karlsson diskuterar med den engelske huvuddomaren Graham Poll under returmatchen på Råsunda. Juventus lyckades byta ut den tänkte domaren mot Poll och vann matchen med 4-1. Djurgårdarna tror dock att Juventus skulle vunnit även utan domaren Poll, men är besvikna på Juventus agerande. "Klart det är för jävligt", säger Tobias Hysén.

I Djurgårdslägret är alla upprörda över Luciano Moggis arbetsmetoder.

Men främst finns en stor uppgivenhet över Juventus sätt att agera.

- De skyr inga medel, säger klubbdirektören Bosse Andersson.

Enligt Djurgårdstränaren Kjell Jonevret var det tydligt att pressen på Juventus efter 2-2-mötet i Turin var enorm. Därför är han inte ett dugg förvånad över att Luciano Moggi gjorde allt för att få domaren på sin sida i returen.

- Om de tar till såna metoder mot lilla oss måste de ha varit så jävla skitnödiga. Det är en fjäder i hatten. Men samtidigt är det ju för jävligt, säger Jonevret.

"De var nog skärrade"

Anfallaren Tobias Hysén, en av Djurgårdens målskyttar i Turin, är inne på samma linje.

- Klart det är för jävligt att det går till så. Samtidigt är det lite cred till oss, det betyder ju att han var rädd. De var nog lite skärrade, de hade nog inte förväntat sig att tappa poäng på hemmaplan.

Hur känner du när du hör det här i dag?

- Det är ju jävligt pinsamt gjort av honom. Men jag tror ärligt talat vi hade torskat oavsett. Det var ju två år sen det hände också så jag tror inte att vi får till något omspel...

Bosse Andersson, som själv varit proffs i den portugisiska ligan, säger att försök att påverka domaren är vanligt utomlands.

- För klubbar som Juventus är ju dessutom vikten av att gå till Champions League enorm, de bygger hela sin verksamhet på det. De skyr inga medel för att nå dit och det är mycket som händer bakom kulisserna.

Tänker ni gå vidare?

- Det har jag svårt att tänka mig, det var två år sen det hände.

Rädsla inför hösten

Det är ändå tydligt att händelsen skapat en viss rädsla i Djurgårdslägret. Laget ska kvala till Champions League igen i höst, och risken finns att historien upprepar sig.

- Det kanske är så det funkar, jag vet inte. Det är inte bra för fotbollens utveckling, det är ju hemskt om storlagen får välja domare. Hur svårt blir det då för svenska klubbar att hävda sig i Europa, säger Kjell Jonevret.

Tobias Hysén vill inte dra några slutsatser, men vet vilket europeiskt lag han inte vill möta mer.

- Jag hoppas att vi slipper Juventus i alla fall. Förhoppningsvis funkar det annorlunda i andra klubbar, men det är ju svårt för mig att veta.

De avlyssnade Juvesamtalen

Matcherna

Läs också:

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A