Östersunds FK stänger ute media

Uppges bero på en konflikt med lokal media

Östersunds FK ska åka på träningsläger i Marbella.

Stora delar av lägret ska vara stängt för media på grund av en ”ansträngd relation” med Östersundsposten, enligt fotbolldirekt.se.

– Det är han (Ian) som får svara på det. Men jag vet att han är besviken på vissa personer, säger ÖFK:s medieansvarig Patrick Sjöö till sajten.

Östersunds FK är på träningsläger i Marbella mellan 30 januari och 10 februari. Under lägret ska man spela två träningsmatcher mot ryska FK Rostov och ukrainska Dynamo Kiev.

Det blir inte mycket tid för media, enligt fotbolldirekt.se. Sajten skriver att större delen av lägret är stängt för media.

”Han är besviken på vissa personer”

Uppgifterna har bekräftats av Östersunds FK.

– Som utgångspunkt så hörde jag att (ÖFK:s tränare) Ian Burchnall ville ha det så. Sedan om det blir så hela veckan, det återstår att se, men största delen kommer vara stängda, säger medieansvarige Patrick Sjöö.

– Det är han (Ian) som får svara på det. Men jag vet att han är besviken på vissa personer.

”Inte blivit korrekt citerad”

Enligt fotbolldirekt.se ska Burchnall ha en konflikt med Östersundsposten.

– Jag tror att han inte blivit behandlad som han velat. Han har varit öppen och försökt vara inbjudande med många öppna träningar, men han upplever att han inte blivit korrekt citerad alla gånger, säger Sjöö.

Sedan menar Sjöö att en anledning är att Burchnall vill ha ”lugn och ro” i truppen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.