United-stjärnans ursäkt – efter otajmade tweeten

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

För att hedra offren från München-tragedin 1958 bjöd Manchester United i går in till en minnesceremoni på Old Trafford.

United-mittfältaren Jesse Lingard, som var på plats, kom att hamna i rejält blåsväder efter att ha tweetat om att han skulle spela FIFA18 – bara minuter efter ceremonin.

”Jag vill be om ursäkt om jag gjort någon arg. Det här är helt oacceptabelt och speglar inte mina känslor på den här emotionella dagen”, skriver han på Twitter.

Det ikoniska klockslaget för flygkraschen i München 1958, när större delen av Manchester Uniteds lag omkom, är 15:04 (6 februari). Varje år vid denna tidpunkt hedras minnet av de avlidna fotbollshjältarna. I går var det 60 år sedan den tragiska olyckan – och klubben öppnade upp Old Trafford för en minnesceremoni.

Endast tre minuter efter den tysta minuten som avslutade hela ceremonin publicerade United-mittfältaren Jesse Lingard ett inlägg på Twitter. I inlägget skrev spelaren att han och kollegan Marcus Rashford skulle spela TV-spelet FIFA18 senare samma dag.

Då bröt helvetet lös.

Okänsligt och respektlöst

Flera irriterade supportrar kritiserade Lingard för den taskiga tajmingen på tweeten och menade att han var okänslig och agerade respektlöst.

Senare under dagen raderade Jesse Lingard tweeten och publicerade en officiell ursäkt.

"En person i mitt media-team svarade oavsiktligt på en tweet under eftermiddagen från min profil på Twitter samtidigt som minnesceremonin på Old Trafford. Jag var inte medveten om att det hände eftersom jag var på plats under ceremonin, och jag står inte för tweeten eller tajmingen på något sätt. Inlägget har nu blivit borttaget och jag vill be om ursäkt om jag gjort någon arg. Det här är helt oacceptabelt och speglar inte mina känslor på den här emotionella dagen", skriver han.

Skytteligatoppen – Premier League 00:15
ARTIKELN HANDLAR OM