”Peking”-stjärnorna i het ordväxling

1 av 5 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

MALAGA/STOCKHOLM. Det hettade till i slutet av IFK Norrköpings träningspass i Portugal på torsdagen.

Stjärnorna Simon Thern och Jordan Larsson hamnade i en hätsk ordväxling, enligt flera ögonvittnen.

– De kom ihop sig lite och jag ville att de skulle lugna sig lite, säger tränaren Jens Gustafsson till Sportbladet.

IFK Norrköping befinner sig just nu på träningsläger vid Algarvekusten Portugal.

Laget, som slutade sexa i allsvenskan i fjol, vann säsongspremiären mot kinesiska Beijing Guoan i måndags efter straffar, 5–3, sedan matchen slutat 1–1 efter full tid på Estadio Algarve (EM-arena 2004) i Faro.

IFK Norrköping och bland annat de båda stjärnförvärven Simon Thern och Jordan Larsson, som svarade för 1–1-målet, gjorde bra ifrån sig och imponerade i matchen mot det kinesiska storlaget.

Matchen var en del i träningsturneringen Atlantic Cup som inleddes under måndagen. Under torsdagen tränade IFK Norrköping på som vanligt som de gör dagligen under lägret på Estadio da Nora i utkanten av Albufeira.

Då hettade det till.

”Vill väldigt gärna vinna”

I slutet av träningen, i samband med ett tvåmålsspel, hamnade stjärnorna och vännerna Simon Thern och Jordan Larsson i en het ordväxling med varandra.

Enligt flera ögonvittnen var tonläget aggressivt mellan de båda stjärnorna. Norrköpingstränaren Jens Gustafsson klev emellan och fick duon att snabbt lugna ner sig.

– Det hände i princip ingenting, säger Gustafsson till Sportbladet, och fortsätter:

– Det är två killar som väldigt gärna vill vinna och väldigt ogärna vill förlora. De kom ihop sig lite och jag ville att de skulle lugna sig lite. Är det verkligen något att skriva om?

Vad hade hänt om du inte hade gått emellan?

– Ingenting. Vi hade tvåmålsspel och då är det många vinnarskallar. Simon och Jordan avslutade träningen sedan med ett kramkalas, säger Gustafsson.

Simon Thern svarar i ett kort sms om ordfajten med Jordan Larsson:

– Haha, det var lite tjafs bara.

Under fredagen möter IFK Norrköping kroatiska HNK Rijeka i nästa omgång av Atlantic Cup. I turneringen deltar även Hammarby och Dalkurd, och de båda svenska lagen spelar sina nästa matcher under lördagen.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM