Forsberg om Zlatan till VM: ”Vore häftigt”

Foto: TT

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 36, till VM?

Ja, om man frågar Emil Forsberg, 26.

– Det skulle förstås vara häftigt för oss att få in honom, säger landslagsstjärnan enligt tyska Sport1.

Sverige har börjat ladda för VM i Ryssland och den stora frågan fortsätter att hänga över landslagsledningen:

Zlatan Ibrahimovic, 36, till VM eller inte?

Anfallsstjärnan avslutade landslagskarriären efter EM i fjol men sedan Sverige svarat för en VM-kvalbragd mot Italien har diskussionen om ”Ibras” vara eller icke vara i Blågult varit hetare än någonsin.

”Om han blir landslagsmässig”

Svenska folkets dom hintade om att Manchester United-stjärnan inte borde göra comeback, medan lanslagsledningen håller dörren öppen för diskussion.

– Låt oss prata om det om Zlatan kommer tillbaka och om han kommer vara landslagsmässig igen, sa landslagschefen Lasse Richt häromdagen, samtidigt som landslagsmittbacken Pontus Jansson bedömde det som ”fifty-fifty” att ”Ibra” kommer vara med.

Emil Forsberg, 26?

Han spelar gärna ett VM med ”Ibra”.

”Skulle vara stort även för honom”

– Det skulle förstås vara häftigt för oss att få in honom. Och jag tror att det skulle vara stort även för honom att spela ännu ett VM, säger Forsberg enligt tyska Sport1.

Samtidigt har en av ”Ibras” lagkamrater i Manchester United, Marcus Rojo, påstått att svensken sagt att han inte vill spela VM.

– Jag sa till ”Ibra” att han borde åka nu när de är i VM men han sa nej. Men jag vet inte... För mig måste han åka, sa Rojo i förra veckan.