IFK-stjärnan fick akut blodförgiftning: ”Utslagen och däckad”

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborgs David Boo Wiklander, 33, tvingades ta sig in akut på sjukhus efter att ha drabbats av blodförgiftning.

– Han var däckad och utslagen, säger Tobias Hysén som varit i kontakt med lagkamraten.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

När IFK Göteborg under torsdagsförmiddagen hade sin första träning efter en månads semester saknades David Boo Wiklander.

Mittbacksstjärnan insjuknade i början av veckan med en akut blodförgiftning och togs in på sjukhus i Göteborg.

Sår efter padel-spel

Enligt IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson hade Boo Wiklander fått ett större sår ovanför ena knät efter att ha spelat padel.

– Han fick en infektion i såret som gick från knät upp mot ljumsken och det tenderade att sprida sig, säger Larsson till Sportbladet.

– Knät svullnade och han kände att han inte mådde bra och tog sig till sjukhus. Han fick snabb penicillinbehandling och det verkar ha vänt nu.

Lagkamraten Tobias Hysén har haft kontakt med Boo Wiklander via sms:

– Det är en jävla otur att åka på en sådan grej. Viktigaste är att han blir frisk nu. Det är luriga saker om det går för långt. Nu måste han ha tålamod så han inte kliver på träningen för tidigt och får följdproblem, säger Hysén.

Hur illa var det med honom?

– Det var inte jättebra. Det är lurigt eftersom man aldrig vet var sådant kan sätta sig i kroppen. Nu var det en blodförgiftning som däckade honom. Hur illa det var vet man aldrig riktigt, men han var rätt utslagen, säger Hysén.

Snabb behandling

Fredrik Larsson:

– Det kan vara allvarligt. Som tur var fick David behandling snabbt och man lyckades vända förloppet. Han får fortsatt behandling närmaste dagarna, men vill det sig väl kanske han kan börja träna lätt under nästa vecka, säger IFK Göteborgs sjukgymnast.

Förutom Boo Wiklander saknades säsongens lånespelare Sam Adekugbe och Mix Diskerud samt meniskopererade Vajebah Sakor.

IFK Göteborg, som har köpoptioner på Adekugbe (Vancouver) och Sakor (Juventus) har ännu inte fattat definitiva beslut hur de ska göra med de spelarna. Förhandlingar pågår kring Mix Diskerud och hans klubb New York City.

Dahlberg med på träningen

Med på träningen fanns såväl Sören Rieks och Mikael Boman, som har utgående kontrakt, som Thomas Rogne som redan är klar för en flytt till Lech Poznan.

Tränade gjorde även nyuttagne landslagsmålvakten (januariturnén) Pontus Dahlberg, 18, som bekräftade att han under semestern tillsammans med sin agent Per Jonsson varit och besökt flera proffklubbar utomlands.

Nykomlingar i Allsvenskan på 2010-talet – så gick det 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM