Efter kontroversiella beslutet – Maradona sågar förbundet

Legendaren: ”Conmebol är en skam för hela fotbollen”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Beslutet att flytta Copa Libertadores-finalen till Madrid har förargat både Boca Juniors och River Plate.

Även den argentinske legendaren Diego Maradona, 58, är förbannad över beslutet och sågar det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol och deras president Alejandro Domínguez.

– Hur fan tänker han att jag och min familj ska kunna ta oss till matchen?, säger han.

Tårgas sprayades, flaskor kastades och glassplitter skadade flera Boca Juniors-spelare i samband med den bussattack som River Plate-fansen utsatte motståndarlaget för inför den andra och avgörande (första mötet slutade 2–2) finalen av Copa Libertadores.

Matchen sköts upp, först en timme, sedan till nästkommande dag. Men senare beslutade Conmebol att finalen skulle spelas flera dagar senare – dessutom på annan ort.

Under dagen förkunnade förbundet att matchen ska spelas i Madrid, långt från klubbarnas respektive distrikt i hemstaden Buenos Aires.

”Vad tror han egentligen?”

Båda klubbarna har protesterat mot beslutet och Boca Juniors rapporteras vara villiga att vända sig till Cas, idrottens skiljedomstol, om inte Conmebol ändrar sitt beslut.

Nu får klubbarna medhåll från den argentinske fotbollslegendaren Diego Maradona (spelade för Boca 1981–1982 och 1995–1997).

– Jag vill säga till Domínguez; hur fan tänker han att jag och min familj ska kunna ta oss till matchen i Madrid? Vad tror han egentligen? Att alla är rika? Jag undrar varför de inte spelar på Vélez (annat lag i Buenos Aires) hemmaarena, säger han i Radio La Red enligt Marca.

– Förbundet är en skam för hela fotbollen. Jag är jättearg för det här. Hur kommer ens River kunna komma in på arenan nästa gång de kommer till Boca?, fortsätter han.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.