Skyttekungens ”drömerbjudande”

avMichael Wagner

Foto: TT

Allsvenske skyttekungen Paulinho, 32, väntar på ett lukrativt erbjudande från utlandet.

Om inte har han fått ett bra alternativ från Häcken.

– Får han inte det här ekonomiskt riktigt bra förslaget, så kan vi tänka oss att förlänga hans avtal i stället, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Häckens brasilianske vänsterytter vann både allsvenska skytteligan och kammade sedan hem priserna för Årets allsvenske anfallare och Årets mest värdefulle spelare vid galan Allsvenskans Stora Pris.

Nu förväntas målkungen gå i samma fotspår som tidigare allsvenska skyttekungar de senaste 15 åren – till en proffsklubb utomlands.

– Det är många klubbar som hör av sig och frågar om Paulinho, både från Europa men också från olika arabländer och Kina. De gillar brassar i de ligorna, säger Häckenspelarens agent Reynaldo Leroux.

Vill tjäna stora pengar

Vid 32 års ålder har Paulinho inte försökt dölja vad som lockar vid en flytt.

– Ekonomiskt är det svårt för allsvenskan att konkurrera med de höga lönerna de här ligorna erbjuder. Bra utländska spelare kan tjäna miljontals kronor netto årligen även i kinesiska andraligan, säger Leroux.

Paulinho har ett år kvar på avtalet med Häcken, som inte ställer brassen inför något ultimatum utan i stället ger honom både hängsle och livrem.

Haft möte

Under måndagen hade sportchefen Sonny Karlsson ett samtal med brassen.

– Efter så många år i klubben så kommer vi lyssna på Paulinho. Kan han säkra sin familjs ekonomi med spel i en annan liga så har vi förståelse för det. Men vi kommer inte skänka bort en skyttekung, säger Sonny Karlsson.

– Jag pratade med Palle i dag (läs måndag). Om det inte blir som han hoppas, att han får det här ekonomiskt riktigt bra erbjudandet, så kan vi tänka oss att förlänga hans avtal.

Hur tog Paulinho det?

– Han blev glad. Vi sätter ingen press på honom, tvärtom.

Sökt svenskt medborgarskap

Förutom Häckens erbjudande om en förlängning vid utebliven drömdeal i utlandet finns det andra faktorer som kan göra att Paulinho blir den förste skyttekungen på länge att bli kvar i allsvenskan.

Paulinho med hustru och son född i Sverige har ansökt om svenskt medborgarskap och någon form av besked har utlovats från Migrationsverket i december.

– Det är självklart inte uteslutet att han stannar. Paulinho älskar Sverige och Häcken är klubben i hans hjärta. Det är ett tacksamt läge för honom med många olika möjligheter, säger Reynaldo Leroux.

ARTIKELN HANDLAR OM