Falkenbergs FF

Efter tragedin – här hedrar Falkenberg Dante

avKristoffer Bergström

Foto: C More

Precis före Superettans avslutning fattade Falkenbergs lagkapten Tibor Joza en mikrofon.

Han höll ett kort tal och uppmanade publiken till en tyst minut för saknade Dante.

– Mitt i allt det tragiska är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varandra, sa Joza.

Allsvenskt avancemang var säkrat, ändå spelade Falkenberg årets mest känslosamma match under söndagen. För staden har inte haft tid att fira framgångarna på fotbollsplanen efter att en tolvårig pojke försvunnit i staden.

Det halländska samhället slöt upp i sökandet efter Dante och sorgen var kollektiv när polisen meddelade att de befarade att pojken är död.

”Ett otroligt engagemang”

På Falcon Alkoholfri Arena präglades stämningen av allt som skett i veckan. Strax före avspark klev hemmalagets kapten Tibor Joza fram och höll ett tal.

– Vi har under de senaste dagarna på nära håll kunnat bevittna det otroliga engagemang som visats i Falkenberg. Mitt i allt det tragiska är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varandra. Våra tankar går i dag till Dantes familj samt nära och kära. Vi vill även tacka alla som hjälpt till under veckan, sa Joza och avslutade med en uppmaning:

– Vi vill nu hedra Dante med en tyst minut.

Två snabba mål i början

Falkenberg förlorade matchen mot Gais med 0–2 efter mål av Marcus Bergholtz och Leonard Pllana. Efteråt säger Falkenbergs tränare Hans Eklund att det har varit svårt att fullt ut fokusera på idrotten i en svår stund.

– Det har varit en jobbig vecka för oss allihopa i Falkenberg, säger Eklund till C More.

I och med förlusten slutar Falkenberg tvåa i Superettan bakom Helsingborg. Gais seger säkrar nytt kontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM