Allsvenskan i fotboll

Bajens stjärnor mitt i AIK:s fest

”Ser inte så jävla bra ut...”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Mängder av AIK:are firade SM-guldet på Soap Bar i Stockholm i natt.

Mitt i vimlet dök två Hammarby-spelare (!) upp: Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic.

”Det var ett stort misstag och vi ber om ursäkt”‚ skriver Djurdjic i ett uttalande på Instagram.

I går, söndag, tog AIK sitt tolfte SM-guld och första sedan 2009.

Samtidigt blev det en mardrömsdag för Hammarby, som spelade oavgjort (3-3) borta mot Östersund och som därmed halkade ner från den åtråvärda tredjeplatsen som innebär Europa League-kval, ner till en fjärdeplats.

Senare på kvällen höll AIK sin officiella guldbankett på Friends Arena, och efteråt valde mängder av fans och spelare – däribland Alexander Milosevic och Heradi Rashidi – att gå vidare till Soap Bar på Stureplan i centrala Stockholm.

Där fanns även två Hammarby-spelare.

”Ser inte bra ut”

På sociala medier sprids filmer där man ser Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic ståendes mitt i smeten av AIK:are, samtidigt som ABBA-låten ”The winner takes it all” dånar ut ur högtalarna.

– Det ser ju inte så jävla bra ut, det gör det inte. Sen vill jag inte säga för mycket innan jag hunnit prata med dem. De ska få förklara sig och berätta vad de gjorde där – och det tror jag säkerligen de kommer göra, säger spelarnas agent Michael Kallbäck till Sportbladet.

”Ber om ursäkt”

Kort efter samtalet med Kallbäck kom Djurdjic med ett uttalande via sitt Instagram-konto.

”Vi ber om ursäkt för gårdagens olyckliga incident. Vi hörde av en vän som jobbar på Soap Bar att AIK skulle ha sitt firande på Sturehof. När vi kom till baren (Soap Bar) var det inga AIK-spelare där och vi visste inte att de skulle komma! Att vi inte gick därifrån så fort de kom genom dörren var ett stort misstag, men vi ville heller inte springa från någon! Återigen ber vi så hemskt mycket om ursäkt för det. Vi hoppas att ni vet att vi är lojala. Forza Bajen”, skriver Djurdjic.

Samtidigt sprids en annan video där Djurdjic och Rodic syns ihop med AIK-spelare- och fans på ett annat uteställe, antingen före eller efter Soap Bar.

”Borde naturligtvis lämnat”

Hammarby har kommit med ett uttalande på sin officiella hemsida.

”Hammarbyspelarna var på plats före AIK-spelarna anlände, och de borde naturligtvis ha lämnat stället snabbare än de gjorde när AIK-spelarna väl dök upp.

Hammarby Fotboll anser att detta är en olycklig situation och har varit i kontakt med spelarna i fråga och påtalat detta. Spelarna inser det olämpliga i deras agerande och är ångerfulla, och de har redogjort för sin version samt bett om ursäkt på sina Instagram-konton.

Hammarby Fotboll har inför varje säsong en genomgång med spelarna om vad som är viktigt att ta i beaktande som representant för Hammarbys A-lag, och vid dessa tillfällen berörs liknande situationer”, skriver man.

Nikola Djurdjic har nu gjort sitt Instagram-konto privat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Det är så här jag vill ha mina derbyn

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Hammarby IF Fotboll