Succélaget: ”Vi är extremt besvikna”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Leicester City anklagade för dopning

Årets succélag Leicester City pekades ut bland tre Premier League-klubbar vars spelare använt sig av dopning.

Nu slår klubben tillbaka:

"Vi är extremt besvikna över att de här ogrundade anklagelserna har publicerats".

Det var i lördags som The Times publicerade 38-årige läkaren Mark Bonars hävdan att han delat ut  dopningspreparat till 150 toppidrottare. Enligt honom själv rörde det sig om brittiska toppcyklister som tävlat i Tour de France, om tennisspelare, om cricketspelare – men också om spelare som är eller har varit aktiva i Premier League.

Läkaren filmades i smyg när han sade att han får betalat av toppidrottare för att dela ut dopningspreparat. Han sade i videon, som The Sunday Times publicerade, att de betalar tusentals pund var.

”Följer kontroller”

Spelarna i fråga ska ha representerat Chelsea, Arsenal och årets succélag Leicester City.

Leicester leder just nu Premier League med sju poäng när sex omgångar kvar att spela – men störs av anklagelserna.

Nu slår klubben tillbaka i ett pressmeddelande.

"Det finns ej tillräckliga bevis för att stödja dessa anklagelser. Vi följer robusta och omfattande antidopingprotokoll för att säkerställa att klubben och spelarna följer de regler och förordningar som finns", skriver Leicester i uttalandet.

”Är falska”

Nuvarande Leicester-tränaren Claudio Ranieri var tränare i Chelsea mellan 2000 och 2004 – en period då Bonar hävdat att Chelsea-spelare kommit till honom för dopningspreparat.

Även Chelsea publicerar ett uttalande:

”Påståendena i The Sunday Times är falska och saknar helt grund. Chelsea har aldrig använt doktor Bonars tjänster och har ingen vetskap eller dokumentation på att spelare behandlats av honom”, skriver klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM