Höie hyllades i sista hemmamatchen

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården går förbi Hammarby i tabellen

Höie.
Foto: JOEL MARKLUND
Höie.

Sista matchen inför hemmafansen.

Då hyllades storsnusaren Kenneth Höie.
"Han har Sveriges största prilla", skanderade hemmapubliken.

Foto: MARCUS ERICSSON
Kenneth Höie, 36.

37-årige målvaktsveteranen Kenneth Höie ska sadla om till bilförsäljare. Mot Häcken gjorde han sin sista match inför hemmafansen på Tele2 Arena – och hyllades furstligt för sina insatser i den blårandiga tröjan.

"Höie, Höie, Höie" varvades med "Kenneth Höies Järnkaminer" och "Han har Sveriges största prilla" när publiken visade sin uppskattning för den storsnusande norrmannen som varit i klubben sedan 2012. Dessutom arrangerade fansen ett "snusdoseregn" som de kastade över Höie. Efter matchen fick han stående ovationer av supportrarna och det hängdes upp en banderoll med budskapet: "Tack för allt, Höie".

– Det var en fantastisk kväll för mig. Man kan inte begära mer. Det är minnen som jag kommer bära med mig under lång tid.

Fick en stock snus

Presenten från fansen?
En stock snus.

– Det är svårt att hitta ord. Det var hyllningar och det slängdes snusdosar. Jag är så tacksam.

Han fick dessutom en perfekt avslutning på Djurgårdskarriären genom att hålla nollan mot Häcken. John Owoeri var den bortaspelare som kom närmast att noteras i målprotokollet, men Höie kom ut fick och avvärjde nigerianens friläge i den 40:e minuten.

– Kenneth var fantastisk i sin sista hemmamatch för oss, säger Mark Dempsey.

Missade öppet mål

Djurgården testade en 4–3–3-uppställning i matchen, vilket slog väl ut.

– Man måste försöka något särskilt mot ett så bra lag som Häcken. De är ett spelande lag och vi vill komma upp och stå på dem, säger Kevin Walker till C More.

I början hade Djurgården en gyllene chans att ta ledningen sedan den höga pressen gett resultat, men Tino Kadewere och Jesper Karlström sprang in i varandra när de bara skulle lägga in bollen i öppet mål.

I den 67:e minuten kunde Kadewere revanschera sig. 20-åringen smekte iskallt in 1–0 med ett skott som slickade den borte stolpen.

Dempsey: ”Fantastiskt i Djurgården”

Det blev också slutresultatet i tränare Mark Dempseys sista hemmamatch som Djurgårdens tränare. Engelsmannen har tidigare aviserat att han nobbar klubbens kontraktsförslag och lämnar därmed svensk fotboll.

– Första gången vi håller nollan under under mig. Klubbens första på 22 matcher, säger Dempsey efter matchen och fortsätter:

– Det har varit fantastiskt för mig här. Det har varit en härlig erfarenhet. Det tar jag med mig. Jag bestämde mig för att lämna, men det är en fantastisk klubb.

Även Dempsey hyllades med varma applåder och stående ovationer.

Segern mot Häcken betyder att Djurgården passerar Hammarby i tabellen.

Publicerad: