”Han är redo för de stora klubbarna”

FOTBOLL

Zlatan är imponerad av sin landsman

1 av 2

Zlatan tog på måndagen sin elfte guldboll och tionde i rad.

Nästa år kanske sviten hotas av en annan Manchester United-svensk.

En som verkar gilla den idén är Zlatan själv.

– Om han är tillräckligt bra för United? Han är redo för de stora klubbarna där ute, säger Zlatan.

22-årige Victor Nilsson Lindelöf har varit en av Sveriges mest omskrivna landslagsmän efter att Zlatan Ibrahimovic lade landslagsskorna på hyllan i somras.

Efter de fina prestationerna i Benfica och landslaget har Västeråssonen varit hett eftertraktad av storklubbar som Chelsea, Juventus, PSG och nu senast – Manchester United.

"Han är redo"

United har inte alls fått den start på ligaspelet som laget hoppades på och en av de största besvären har varit den sviktande backlinjen, där flera spelare åkt in och ut ur startelvan och många dessutom fått tampas med skadebesvär.

Nu verkar Zlatan ha en idé för hur problemen ska lösas.

– Om han (Nilsson Lindelöf) är tillräckligt bra för United? Han är redo för de stora klubbarna där ute, säger Zlatan Ibrahimovic på en presskonferens enligt Manchester Evening News.

"Det är upp till honom"

Och Zlatan slutar inte hylla sin landsman där.

– Jag tycker att Victor gör stora saker, han spelar bra i Benfica och får mycket ansvar i landslaget nu, han växer, säger Zlatan.

– Men det är upp till honom vad han vill och vilken situation som är bäst för honom. Jag vet att han är het på marknaden, så låt han göra rätt val."