Ibra: ”Rooney är det perfekta sällskapet”

FOTBOLL

Tror på succé: ”Ser inga problem – bara framgång”

Zlatan Ibrahimovic ihop med Wayne Rooney?

Då blir det succé, enligt svensken.

– Med honom ser jag inga problem – bara framgång, säger Ibrahimovic.

Skapa ditt lag i Sportbladets Premier Manager!

En superstjärna med en annan.

Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney väntas vara det troliga startvalet på topp i José Mourinhos Manchester United.

Något svensken längtat efter.

– Jag sa redan för många år sedan att det perfekta sällskapet för en anfallare är Wayne Rooney. Han jobbar hårt, inte bara för sig själv, utan för anfallare och hela laget. Jag är otroligt glad över att få vara en av spelarna bredvid honom, säger Ibrahimovic enligt Manchester Uniteds hemsida.

”Jag och Rooney? Bara framgång”

Tidigare har rykten gjort gällande att Ibrahimovic ankomst i United kan innebära bänken, eller till och med slutet, för lagkaptenen.

Men det är inget Ibrahimovic föredrar.

– Jag tror att varje stor spelare kan jobba med andra stora spelare, det är inget problem. Vi är elva spelare, inte två och det är upp till tränaren att bestämma, men med Rooney ser jag inga problem – bara framgång, säger svensken inför Rooneys hyllningsmatch, efter tolv år i United, mot Everton i kväll.

– Det är inte enkelt att vara i en toppklubb i så många år. Spelare kommer och går. Toppspelare kommer och går, men han är fortfarande kvar och har presterat på topp varje år. Han är en perfekt förebild för unga spelare att titta på och ta efter, tycker Ibrahimovic.

Zlatan kontaktade Rooney

Även Wayne Rooney har uttalat sig positivt om samarbetet med Ibrahimovic och hur svensken redan efter första träningen tog tag i lagkaptenen för att utveckla anfallsspelet.

– Zlatan är en av de bäst anfallarna och en stor personlighet. Man märker direkt att han vill bli en viktig spelare för oss. Efter första träningen började han redan prata om hur vi kunde få ut det bästa av varandra. Man märker att han är otroligt ambitiös, sa Rooney till Daily Mail för några dagar sedan.

Skapa ditt lag i Sportbladets Premier Manager!

ARTIKELN HANDLAR OM