”Vad jag vet så har ingen sett mig här”

FOTBOLL

Sam Larsson topp 10 i holländska ligan – men tror inte på plats i EM-truppen

1 av 2

Han tar plats i årets lag som holländska ligans sjunde bäste spelare.

Men räknar inte med att vara med bland de 23 som presenteras i den svenska EM-truppen under onsdagskvällen.

– Vad jag vet har ingen i landslagsledningen varit och sett mig på plats, säger Heerenveens Sam Larsson, 23.

Holländska Eredivisie avslutades i söndags. Dagen efter presenterade landets största tidning, De Telegraaf, sin betygssammanställning och året lag i ligan.

I den tar Heerenveens och tidigare IFK Göteborgsspelaren Sam Larsson plats i säsongens elva med sjunde högsta betygspoängen, och som ligans näst bäste utländske spelare.

– Det är en kul och en stor ära att komma med där, säger Sam Larsson till Sportbladet.

Har De Telegraaf koll...?

– Jag kan intyga att de har koll.

– Jag tycker att jag varit lite upp och ner under säsongen, antagligen för att vi som lag inte har presterat speciellt bra. Då är det ändå skönt att få kvitto på att jag själv spelat bra. Det är jag nöjd med.

”Jag kan bättre”

Är du nöjd med din säsong helt och hållet?

– Jag tycker jag kan bättre, men det har varit svårt att prestera på min absoluta topp när vi som lag varken fått resultaten eller spelet med oss. Nästa säsong kommer bli bättre, det vet jag. Jag vet att jag har utvecklat mycket under de här säsongerna, men att jag inte fått ut det i flera av matcherna. Samtidigt har jag haft några riktigt fina matcher där det gått bra och min totala poängskörd (sex mål och åtta assists) i år är okej.

Onsdag kväll presenterar svenske förbundskaptenen Erik Hamrén 23-mannatruppen han tar med sig till EM i Frankrike.

Hur ser du på dina chanser att komma med?

– Jag vet att det kommer bli väldigt tufft eftersom ingen har varit här i Heerenveen och tittat på mig. Då känns det som det ligger långt bort. Det krävs väl något annat helt enkelt. Om jag ser tillbaka ett år så trodde jag att jag skulle ha bättre chanser att komma med.

”Kan absolut konkurrera i landslaget”

Hänger det på dina prestationer eller är konkurrensen för hård?

– Jag har inte stenkoll på de andra som spelat, men landslaget har gjort det väldigt bra som tagit sig till EM. Jag kan bara säga vad jag själv gjort. Jag har spelat varje match i klubblaget i år och jag känner mig i fin form. Jag känner absolut att jag skulle kunna konkurrera där, i landslaget.

Är du besviken över att de inte varit och tittat?

– Jag upplever att det inte är så stor chans att komma med från ett mittenlag i Holland. Det känns som det är större chans om jag spelar i allsvenskan eller något annat lag som syns mer, säger Larsson.

Prislapp skrämde bort

Nu kan 23-åringen komma att lämna Heerenveen för större lag eller större liga. Redan efter hans första säsong i Holland följdes svensken nära av klubbar som Dortmund, Atalanta, PSV och Ajax, men en inledningsvis mycket hög prislapp, 75-80 miljoner kronor, skrämde bort potentiella köpare.

Byter du klubb i sommar?

– Vi får se vad som händer. Jag ska njuta av min semester först. Det blir lite Göteborg och Medelhavet tillsammans med tjejen. Jag ska stänga av wifin på telefonen också och bara komma ifrån allt.

ARTIKELN HANDLAR OM