Straffar supportrarna efter tiggarskandalen

FOTBOLL

Stängs av: ”Var motbjudande och omänskligt”

Supportrarna kastade mynt efter tiggare och hånade dem.

Nu har de straffats och stängts av hos PSV Eindhoven.

”Eftersom de berörda personerna saknar insikt vad gäller människor har de inget att göra på en fotbollsarena heller”, meddelar PSV.

Inför Champions League-mötet mellan Atletico Madrid och PSV Eindhoven svarade ett antal nederländska supportrar för ett förnedrande och förödmjukande beteende när de kastade mynt och hånade några tiggare.

Supportrarna gjorde en sport av att kasta mynten som de tiggande kvinnorna sprang efter och flera personer valde även, av tv-bilderna att döma, att ta upp sina kameror och filma förnedringen.

”Det är vidrigt. Man vill inte se den här sortens beteende. Det är en bedrövlig händelse för en i övrigt fantastisk dag för fotbollen. 2 950 personer uppförde sig som bra ambassadörer för PSV och Nederländerna medan 30 stycken inte gjorde det. Vi är säger starkt nej till detta förnedrande uppförande”, kommenterade PSV Eindhovens vd Toon Gerbrands händelsen.

”Motbjudande och omänskligt”

Nu har PSV Eindhoven agerat.

Klubben har lyckats identifiera fem personer som nu straffas av den nederländska klubben.

Fyra av supportrarna straffas med en avstängning på mellan ett och tre år från att besöka klubbens matcher och ytterligare en person har blivit av med sitt säsongskort.

”PSV Eindhovens vd Toon Gerbrands har meddelat att klubben fördömer de identifierades agerande som var 'motbjudande' och 'omänskligt'. Eftersom de berörda personerna saknar insikt vad gäller människor har de inget att göra på en fotbollsarena heller, förklarar Gerbrands”, skriver nyhetssajten Sport1.

PSV Eindhoven förlorade Champions League-mötet med Atletico efter straffar och ligger tvåa i holländska ligan.