Zlatan mäktigare än Alex Ferguson

Uppdaterad 2016-10-06 | Publicerad 2016-10-05

Tar plats på tung lista: ”Ultimat affischnamn”

Nio tävlingsmatcher i Manchester United – men redan en av engelsk fotbolls mäktigaste personer.

Det menar tidningen The Telegraph.

”Zlatan är ett av de största namnen i Premier League”, skriver man.

Följ ämnen i artikeln

50 namn är med på listan och utgör alltså vad tidningen The Telegraph benämner som ”engelsk fotbolls mäktigaste personer”.

Zlatan Ibrahimovics placering? 22.

Därmed hamnar han före höjdare som FA:s David Gill (32), engelske landslagsstjärnan Harry Kane (31) – och Manchester Uniteds tidigare tränarlegendar Sir Alex Ferguson (25).

”Ultimat affischnamn”

”Zlatan är sitt eget varumärke, en spelare som vinner ligor och som har omdefinierat den moderna fotbollskarriären. Han har spelat för så många stora klubbar att hans namn inte längre är knutet till någon enskild liga vilket gör honom till ett ultimat affischnamn på den största scenen. I den Ocean’s Eleven-liknande värvningsstrategi som Manchester United anammat känns Zlatan och Old Trafford som en perfekt matchning rent marknadsmässigt. Vad fanns det att inte gilla med den store mannen i den största klubben i brittisk fotboll?”, skriver The Telegraph i sin kommentar.

Oro för åldern

Tidningen påpekar att ”Ibras” ålder har varit – och fortfarande delvis är – ett frågetecken.

”Men trots det är och förblir han ett av de största namnen i Premier League, skriver man.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.