Mardrömsbesked för Haris Radetinac

avPer Bohman

FOTBOLL

Ny korsbandsskada – han missar resten av säsongen

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Radetinac i tårar efter skadan mot Helsingborg

Det blev värsta tänkbara besked.
Haris Radetinacs är korsbandsskadad igen – och missar resten av säsongen.
– Vi är i chock, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Förra våren drog Haris Radetinac korsbandet på en träning med Djurgården. Sedan dröjde det 10 månader innan yttern kunde spela allsvensk fotboll igen. 30-åringen var tillbaka i träning med laget i våras, och gjorde comeback mot AIK i derbyt den 16 maj.

”Då tappar jag tron på det här”

En dryg vecka senare startade Radetinac för första gången – och en kvart in i matchen mot Helsingborg var olyckan framme. Han trampade fel i samband med en närkamp och blev liggandes på planen. Djurgårdaren vägrade dock ge upp, sprang ut på planen – bara för att några minuter senare bytas ut skadad. En gråtande Radetinac lämnade då Tele2 Arena.

Efteråt ställde Sportbladet följande fråga:
Hur skulle det kännas om du åkte på ytterligare en korsbandsskada?

– Det hade varit jävligt tråkigt. Om jag måste uppleva samma skit som jag gått igenom de senaste 10 månaderna, det går inte. Då tappar jag tron på det här.

”Allvarlig skada i främre korsbandet”

Veckans titthålsoperation gav dessvärre värsta tänkbara besked.

– Idag har vi gjort en titthålsoperation för att närmare kunna bedöma Haris knäskada. Det visade sig att han både har en meniskskada och skada i det opererade främre korsbandet. Meniskskadan är nu åtgärdad. Skadan i främre korsbandet är så allvarlig att han kommer behöva genomgå en ny korsbandsoperation, säger Djurgårdens läkare Håkan Nyberg till föreningens hemsida.

Nýberg förklarar att föreningen hoppas att Radetinac kan vara tillbaka i spel säsongen 2017. Sportchefen Bosse Andersson är bedrövad.

– Vi är i chock. Det är fruktansvärt tråkiga nyheter för alla oss i Djurgården, men självklart mest för Haris själv. Nu närmast gäller det att ge Haris och hans familj lugn och ro för att bearbeta beskedet och alla vi inom föreningen kommer att finnas med och stötta honom på bästa sätt.

”Katastrof för oss”

Sportchefen menar att skadan är ett dråpslag för truppbygget.

– Även sportsligt är det en katastrof för oss.

Haris Radetinac har själv lämnat en kort kommentar till hemsidan.

– Det är ett otroligt tråkigt besked för mig. Men jag vet förutsättningarna och kan inte påverka läget på annat sätt än att kämpa mig tillbaka. Det kommer att ta sin tid men jag ska komma tillbaka och spela nya matcher i DIF-tröjan igen, säger han.