Värvningen sprack – Dif kan tvingas betala spelaren miljonbelopp

Publicerad 2016-11-17

AVSLÖJAR: Måste kompensera Brwa Nouri

Brwa Nouri.

Treårskontraktet med Brwa Nouri var klart.
Sedan backade Djurgården ur.
Nu erfar Sportbladet att klubben kan tvingas betala ett miljonbelopp till spelaren.

Följ ämnen

Östersunds Brwa Nouri, 29, en av seriens bästa mittfältare under säsongen, sitter på ett utgående kontrakt. Han är därmed fri att förhandla med andra klubbar.

En av de intresserade föreningarna var Djurgården, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera om. Parterna kom under slutet av oktober överens om ett treårskontrakt och allt var klart. När affären läckte ut i medierna valde dock Djurgårdens supportrar av flera olika skäl att kraftfullt markera mot en eventuell övergång.

Var värt 3,5 miljoner

Banderollen "Nouri ska inte spela en minut i DIF" sattes upp under matchen mot Häcken och supporterkollektivet visade ett tydligt missnöje.

Enligt Sportbladets uppgifter ska Djurgården då ha backat ur affären. Treårskontraktet, värt cirka 3,5 miljoner kronor i lönekostnader och dessutom med en sign on-bonus på 750 000 kronor, bröts i sista stund.

Sportbladet erfar att Djurgården nu kan tvingas kompensera Brwa Nouri ekonomiskt. I dagarna ska Brwa Nouri, Nouris agent, sportchefen Bosse Andersson och Djurgårdens vd Henrik Berggren träffas för att hitta en lösning i frågan.

– Allt sånt får du ta med Bosse Andersson, säger Henrik Berggren.

”Ni får skriva vad ni vill”

Sportchefen Bosse Andersson:

– Jag tänker inte kommentera det över huvud taget. Ni får skriva vad ni vill.

Du dementerar det?

– Jag kommenterar inte det här.

Sportbladet har sökt Brwa Nouri.