AFC United upp i delad ledning

FOTBOLL

Athletic FC United tog tre poäng mot Örgryte.

Efter 2–0 går laget upp i delad serieledning.

Othman El Kabir visade vägen med ett mål och en assist.

Det är jämt i toppen på superettan och varje poäng är viktig för att hänga med. Inför mötet med ÖIS låg Athletic FC United tvåa, två poäng efter serieledarna Halmstad. Örgryte däremot låg på tionde plats, två poäng från nedflyttningsstrecket.

– Vi kontrollerar matchen helt och hållet från start till slut, säger AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel.

Bowens första mål

Redan från start visade AFC United vilka som slåss i toppen. Laget kom till avslut på avslut och fick även med sig en hel del hörnor och frisparkar. 14 minuter in i matchen kom också ledningsmålet. Tristan Bowen kom högst och nästintill omarkerad i straffområdet och nickade in 1–0. Det var Bowens första mål för säsongen, och det perfekta inlägget stod Othman El Kabir för.

El Kabir punkterade matchen

Örgryte som inför matchen förlorat fyra raka såg under hela matchen röriga ut i försvaret. Lagets vänsterback Joakim Hall hade det svårt på sin kant där Othman El Kabir kom runt gång efter gång. Till slut kom även 2–0, El Kabir punkterade matchen i minut 57.

– Serien är fortfarande ganska ung. Men varje match som du vinner och du hänger med där uppe är skön. Men det är väldigt jämt. Det är ett knippe lag fyra-fem poäng bakom. Vinner man så är man kvar där uppe. Vi ska försöka vinna varje match, säger Özcan Melkemichel.

Skada i slutminuterna

AFC United får ta med sig tre poäng. Men ett tyngre besked är att målvakten Joshua Wicks gick ut skadad i slutminuterna. Men hur illa det är är inte fastställt.

– Jag har inte fått något besked om hur illa skadan är. Men jag vet att det är vaden. En bristning eller sträckning. Vi får se efter läkarundersökningen, säger Özcan Melkemichel.

Varberg mot Degerfors slutade 1–0, Gais Sirius 0–0 och Frej-Värnamo 0–1. Halmstad spelade 1-1 borta mot Åtvidaberg, vilket betyder att de tar tillbaka ledningen på målskillnad.

ARTIKELN HANDLAR OM