”Utan Zlatan hade ni inte varit i EM”

FOTBOLL

Hamréns landslag sågas i Italien: ”Ingen vacker syn”

0–0 mot Slovenien.

Det imponerade inte på de italienska tidningarna – som kritiserar mittbacksparet Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf.

”De lämnade mycket i övrigt att önska”, skriver Gazzetta dello Sport.

Mindre än två veckor till EM-premiären mot Irland.

Då imponerade inte det svenska landslaget i den nästsista matchen inför EM.

– Det var intetsägande. Offensivt var det inte bra. Första halvlek kan vi inte alls vara nöjda med. I andra halvlek fick vi lite bättre fart på grejerna, sa Pontus Wernbloom efter 0–0-mötet med Slovenien.

”Ingen vacker syn”

Och efter det mållösa mötet i går – utan en vadskadad Zlatan Ibrahimovic – sågas det svenska laget i italienska medier i dag som inte var imponerade.

”Sverige är ingen vacker syn utan Ibra. Utan Zlatan Ibrahimovic hade Sverige inte varit med i EM i Frankrike”, skriver Gazzetta dello Sport.

Gazzettan går även hårt åt det svenska mittbacksparet Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf och tycker sig ha hittat den stora svagheten i det svenska spelet inför mötet i EM den 17 juni.

”Om man attackerar i djupled lämnar mittbacksduon Lindelöf och Granqvist mycket i övrigt att önska”.

Skapade ingenting

Italienarna tycker att det svenska anfallsspelet saknade kreativitet och att det förbundskapten Erik Hamréns ”gamla 4-4-2-system” gjorde att Sverige inte skapade något alls.

”Men Italien och Conte får passa sig. För det svenska laget med eller utan Ibrahimovic förändrar allt”, skriver Gazzetta dello Sport.

Sverige möter Irland i premiären 13 juni. Fyra dagar senare väntar Italien i Toulouse.