Alves: Måste göra en perfekt match

Publicerad 2018-03-05

PARIS. PSG står inför en ödesmatch utan sin största stjärna och med kniven mot halspulsådern.

– Man har två möjligheter: Sätta sig ner och gråta eller steppa upp och fajtas, säger Dani Alves om frånvaron av Neymar inför morgondagens åttondelsretur mot Real Madrid.

Inför ett smockfullt pressrum på Parc des Princes svarade Unai Emery och Dani Alves på frågor inför matchen mot Real Madrid i morgon.

– Det här är ett viktigt ögonblick i klubbens historia, ett unikt tillfälle för alla supportrar och hela Frankrike att förenas. Men det kommer fler viktiga matcher, säger PSG-tränaren.

Efter 1–3-förlusten i Madrid för tre veckor sedan har han inget val, PSG måste göra minst två mål i morgon och det måste ske utan fixstjärnan Neymar. Huruvida Thiago Silva, som oväntat bänkades i förstamötet, får spela mittback i morgon ville Emery inte svara på.

– Vi har tre spelare med mycket hög nivå (Silva, Marquinhos och Kimpembe) och vi kommer att bestämma först i morgon vilka som spelar om alla tre är tillgängliga. Valet kommer avgöras utifrån saker som självförtroende och små detaljer hos motståndaren.

”Ta ett jättesteg”

Dani Alves, PSG-spelaren med flest Champions League-titlar på sitt CV, vill inte utnämnda morgondagens match till den svåraste i hans karriär, men medger att uppgiften är stor.

– Det är en tuff match att spela, med tanke på klubbens ambitioner i Champions League är det en stor utmaning att försöka skriva om PSG:s historia i Europa. Vi har en unik möjlighet att ta ett jättesteg som klubb och grupp, säger Alves, som har en ganska pragmatisk inställning till landsmannen Neymars frånvaro:

– Man har två möjligheter: Sätta sig ner och gråta eller steppa upp och fajtas. Det är klart att PSG är ett bättre lag med Neymar, men även utan honom har vi många bra spelare. Vi måste göra en perfekt match, det råder inga tvivel om det.

”Vana vid pressen”

Om pressen ligger tung på PSG:s axlar har Real Madrid en liknande situation, om än med bättre utgångsläge. Klubben är ute ur spanska cupen och rejält akterseglade i kampen om La Liga. Återstår gör Champions League, som man vunnit tre av de fyra senaste säsongerna.
– Vi är vana vid pressen och måste tänka på vår egen match. I morgon kommer att bli en jobbig dag för ett av lagen. Vi kommer att behöva slita ont och spela fotboll. Vi är koncentrerade och väl förberedda, säger Real Madrids tränare Zinedine Zidane inför matchen.
Lagkapten Sergio Ramos är inne på samma spår och menar att Real Madrid inte kommer att falla tillföga för PSG:s försök att destabilisera dem inför match.
– Alla försöka störa på det sätt de kan. För oss ändrar det ingen, vi kommer att gå in i matchen med hög koncentration. Vi har respekt för dem, men vi vet också vad vi har för egna vapen.