LA Galaxy tappade poäng mot Colorado

Zlatans utspel: ”Som mina söner...”

avSimon Sjöstrand, Emilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

LA Galaxys tredje match utan seger – och Zlatan Ibrahimovic mållös igen.

Då såg svensken rött.

– Vi förtjänar inte slutspel, säger anfallaren.

LA Galaxy visade åter igen sin oförmåga att stänga matcher. Västra konferensens tabellfyra hade både 1–0 och 2–1 mot nästjumbon Colorado men tappade fram till 2–2.

Matchens äldste utespelare Ashley Cole, 37, öppnade målskyttet i minut 59 efter att på egen hand ha tråcklat sig igenom Coloradoförsvaret och stänkt upp bollen i krysset. Colorados första replik kom när en annan ytterback, Edgar Castillo, i den 74:e minuten gjorde 1–1 efter ett läckert vänsterskott upp i nättaket.

LA Galaxys Lleget gav LA Galaxy hopp om tre poäng i matchminut 78 men bara fyra minuter senare fastslog Colorados Niki Jackson slutresultatet 2–2.

Får vänta på milstolpen

Zlatan Ibrahimovic som alltjämt delar andraplatsen i MLS skytteliga har gjort 15 mål på 16 starter. Samtidigt jagar svensken sitt 499:e och 500:e mål i karriären.

Men precis som mot Minnesota fick Ibrahimovic lämna planen mållös. Svenskens bästa chans i matchen var en frispark som han drog över målburen.

Efteråt var han irriterad – och sågade det mesta.

– Alla pratar om slutspelet, men som vi spelar just nu förtjänar vi inte att vara i slutspel. Så är det bara, säger Ibrahimovic, och fortsätter:

– De senaste tre matcherna har varit väldigt irriterande eftersom vi borde ha vunnit dem. Om du tittar på tabellen, om vi hade tagit alla poäng som vi borde, hade vi legat etta eller tvåa. Det är väldigt irriterande eftersom vi får enkla saker att se väldigt svåra ut. Det får inte hända. Sådana här misstag sker när mina söner tränar, men de håller på att lära sig. Det känns som att det råder stor förvirring på planen.

”Ibra” riktade också kritik mot Galaxys uppträdande vid baklängesmålen.

– Det första baklängesmålet får inte hända. Du måste pressa motståndarna, enkla grejor. Andra målet ska inte heller få gå in, vi måste vara på tårna.

I Colorado spelade svenske Johan Blomberg hela matchen medan Axel Sjöberg var utanför truppen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM