Tankovic hjälte för Hammarby – slog till med drömmål

avPer Bohman, Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Han fick skit för sitt munläder.

Nu slår Muamer Tankovic tillbaka.

– Alla skrattade åt mig när jag sa att vi skulle vinna SM-guld. De är inte vana vid att Hammarby strider om guldet, säger han efter två mål mot Örebro.

AIK besegrade igår Brommapojkarna med 2–0 och gick upp i en fempoängsledning i den allsvenska tabellen.

I dag krympte Hammarby avståndet till två ynka pinnar.

– Det var jätteviktigt. Alla matcher är som en final. Tappar man en match kan det vara svårt att komma upp igen, säger matchhjälten Muamer Tankovic.

Hemma mot Örebro behövde Tankovic bara tre minuter på sig för att ge laget en smakstart.

Sju mål i allsvenskan

Mittfältaren fick bollen mitt på offensiv planhalva, vände bort två örebroare och placerade in ledningsmålet bakom Oscar Jansson med ett avslut ur den högre skolan.

Det var 23-åringens sjätte allsvenska mål för säsongen.

Men Tankovic var inte klar där.

Med tio minuter kvar av matchen satte han sitt andra för kvällen när han knoppade in ett inlägg från Simon Sandberg efter att ha vunnit duellen mot Michael Almebäck i straffområdet.

Triggas av hånskratten

Matchvinnaren tror att guldstriden mot AIK kommer vara hela vägen in till sista matchen.

– I år är vi fantastiskt bra och än har vi inte kommit upp till hundra procentig prestation. Jag sa när jag kom hit att vi skulle vinna SM-guld, då skrattade alla åt mig. Kolla var vi är nu, sa Tankovic till C More .

I mixade zonen utvecklade han tanken.

– Alla skrattade åt mig när jag sa att vi skulle vinna SM-guld. Men det är min inställning. Jag håller kvar vid det. Men folk skrattade eftersom de inte är vana vid att Hammarby strider om guldet och är med uppe i toppen. Det är förståeligt rent historiskt, men nu har vi massa vinnarskallar i laget och ska vinna alla matcher. Historien ska skrivas om.

Triggas du av att folk skrattade?

– Otroligt mycket. Då presterar jag ännu mer och gör det ännu bättre för att bevisa alla fel. Det är en skön känsla när de pratar negativt, för att motbevisa alla är den allra bästa känslan.

Billborn: ”Kommer göra större avtryck”

Stefan Billborn är mycket nöjd med sin spelare.

– Han har fått det att stämma och växer med uppgiften. Hammarby blir inte någon slutstation för honom. Han kommer göra större avtryck än det han gjort här.

För Örebro var det sjunde raka matchen utan vinst – sex förluster och en oavgjord – och laget är nu i allra högsta grad inblandade i bottenstriden.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM