Här ”straffas” Xavi av Ibrahimovic

avKristopher Karlsson

”Han gjorde det fantastiskt för oss”

1 av 7

Under tiden i Barcelona tyckte Zlatan Ibrahimovic att Xavi passade Lionel Messi för mycket.

När de träffades på Ballon d'Or-galan var det ändå ett kärt – och skämtsamt – återseende.

Det var stjärnglans i Zürich när Fifa anordnade Ballon d'Or-galan. Zlatan Ibrahimovic hade en bra kväll när han la beslag på Puskas Award – priset för världens snyggaste mål under året – och tog plats i världselvan.

Med i världselvan fanns även tidigare lagkamraten från Barcelona, Xavi Hernandez. De båda herrarna sprang på varandra på röda mattan.

Men det var Zlatan som uppmärksammade Xavi först och när spanjoren brådskade över mattan fick han en skämtsam lavett över bakhuvudet.

Saknade passningar

En till början oförstående Xavi tittade frågandes omkring sig innan han fick syn på svensken och vandrade tillbaka för att utbyta en kram och ett par ord.

Men under tiden i Barcelona var Zlatan inte helt nöjd med Xavi som spelfördelare på mittfältet. I sin självbiografi beskrev Zlatan hur han under tiden i Katalonien berättade för tränare Pep Guardiola och sportchef Txiki Begiristain att:

– Jag behöver passningar från Xavi och Iniesta men det är som att de bara kan se Messi. Och jag är två gånger så stor som honom. 

”En toppspelare”

Xavi har dock talat sig varm om svensken efter flytten och avslöjat att de än i dag har sms-kontakt.

– Han gjorde det fantastiskt för oss och är en toppspelare, han kan bidra med mycket. Jag tycker inte att han hade en dålig säsong med oss. Vi vann ligan och gick till semifinal i Champions League. Han gjorde viktiga mål och vi hade en bra förståelse med honom på planen och i omklädningsrummet. Han stannande bara ett år men lämnade inget dåligt avtryck, sa Xavi förra året enligt Sky.

Både Barcelona och PSG vann sina respektive grupper i Champions League och kan braka samman tidigast i kvartsfinalen av den prestigefulla turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM