Ultimatumet: Avgå eller kickas

FOTBOLL

Malky Mackays position i Cardiff är hotad

Foto: Cardiff City är på väg att förlora sin tränare.

Malky Mackay och Vincent Tan har kommit rejält på kant med varandra.

Cardiff-ägaren, som kontroversiellt ändrat hela klubbens image, är trött på sin manager.

Ett ultimatum ska ha ställs där Mackay får välja sitt öde själv – antingen säger han upp sig eller avskedas.

Cardiff City tog klivet upp i Premier League i våras och har fyra poängs marginal till nedflyttningsplatserna efter 16 omgångar. Men det är knappast lugnt i klubbens kulisser för det. I stället ska sprickan mellan ägaren, Vincent Tan, och tränaren, Malky Mackay, vara enorm.

Mackay har tidigare nekats pengar till spelarvärvningar och är irriterad över sitt överhuvuds aktion när Iain Moody fick lämna sin plats i styrelsen.

Nu har det gått så långt att coachen fått ett ultimatum skickat till sig i ett brev av Tan – antingen avgår han eller sparkas, rapporterar Daily Mail. En som sågar agerandet är Brendan Rodgers, tränare i Liverpool.

– Han (Tan) har lyckats både med sitt liv och som affärsman, men fotboll är inte som någon annan bransch, säger han till tidningen.

Vägrar avgå

Malky Mackay sägs dock vägra avgå från sin post och kommer att få ersättning på uppemot 30 miljoner kronor om han körs på porten av ägaren. Vincent Tan, som kritiserar spenderandet, taktiken och resultaten, har tidigare svarat för kontroversiella förändringar i klubben och ändrat både emblemet- och hemmatröjan.

Möter Liverpool

Cardiff möter Liverpool på Anfield i morgon. Om Malky Mackay står vid sidlinjen då är oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM