PL-tränaren sparkad

FOTBOLL

”Tar inte lätt på sådana här beslut”

West Bromwich sparkar managern Steve Clark.

0-1-förlusten mot Cardiff blev droppen.

– Klubbens historia visar att vi inte tar lätt på sådana här beslut, säger sportchefen Richard Garlick till klubbens hemsida.

Foto: Steve Clark.

Efter lördagens 0-1-förlust mot Cardiff parkerar Jonas Olssons och Markus Rosenbergs West Bromwich på 16:e plats i Premier League. En besvikelse för klubbledningen som nu sparkar managern Steve Clark.

– Klubbens historia visar att vi inte tar lätt på sådana här beslut. Vi har bara tvingat fram en förändring på den här positionen tre gånger på 14 år. Men med nyckelmatcher i antågande känner vi att vi måste agera för att ge klubben optimala förutsättningar för en lyckad säsong, säger sportchefen Richard Garlick till klubbens hemsida.

”Högsta lönekostnaden i klubbens historia”

Sportchefen beskriver hur klubben anser att Clark inte lyckats få ut truppens fulla potential.

– Vår lönekostnad är den högsta i klubbens historia och vi känner att vi har byggt en trupp som ska vara kapabel att vara väldigt konkurrenskraftig i Premier League. Nu påbörjar vi sökandet efter en ny huvudtränare som är beredd att jobba inom det fasta system vi haft sedan sex år tillbaka.

Även Clarkes assistent Kevin Keen får gå. Keith Downing, som också funnits med i ledarstaben, tar nu över laget tills en ny tränare anlitats.

ARTIKELN HANDLAR OM