Svensk talang fick debutera i stormöte

1 av 3 | Foto: AFP
FOTBOLL

Den svenske 19-åringen Victor Nilsson Lindelöf debuterade under lördagen för Benfica i stormötet mot Porto.

Nu hoppas han få en plats i truppen till onsdagens final i Europa League.

– Självklart vore det en dröm, men vi har ett väldigt starkt lag, säger han.

Sommaren 2012 lämnade Victor Nilsson Lindelöf Västerås SK för att spela för Benfica. Försäljningen var den svenska klubbens största någonsin, trots att den unga mittbacken i första hand värvades till B-laget i den portugisiska andraligan.

Efter första säsongen i Portugal försökte bland annat Malmö FF och Djurgården värva Nilsson Lindelöf, som då var 19 år gammal, men han valde att stanna i Benfica.

Nu har han debuterat i A-laget.

Säkrat ligatiteln

Efter 33 matcher och två mål i andraligan hoppade Victor Nilsson Lindelöf in som högerback i lördagens stormatch mot Porto. Hans Benfica hade redan säkrat ligatiteln, men låg under med 2-1 när svensken byttes in.

Resultatet stod sig, men Nilsson Lindelöf var ändå nöjd med sina 25 minuter i portugisisk toppfotboll.

– Det kändes bra, det var väldigt roligt att få spela. Speciellt i ett sånt klassiskt möte som mot Porto. Detta är något man drömt om länge så jag är väldigt glad, säger han.

Vad sa tränaren efteråt?

– Inte mycket. Det var mest glada vänner som hörde av sig och spelare i laget som gratulerade.

”Jag är väldigt lycklig”

Victor Nilsson Lindelöf tillhör B-laget, men har till nästa säsong chans att knipa ett av 23 A-lagskontrakt. Han ser fram emot att försöka.

– Jag ser väldigt ljust på nästa säsong. Jag är väldigt lycklig här och ser fram emot att fortsätta utvecklas. Jag hoppas självklart få fler chanser i A-laget. Klart att det är tufft, men det är något jag kämpar och sliter för varje dag, säger han.

Benfica slog nyligen ut Juventus i Europa League. På onsdag spelar de final mot Sevilla. Den svenske försvararen hoppas få följa med till Turin där matchen spelas, men tror inte att det blir så.

– Självklart vore det en dröm, men vi har ett så starkt lag och har varit väldigt bra i år, så jag får nog heja framför tv:n, säger han.