”Jag blev tvingad till det av min fru”

Publicerad 2013-10-23

Därför skäms FCK:s tränare inför mötet med Mancini

Ett dråpligt minne gör att FCK:s tränare Ståle Solbakken är lite skraj inför mötet med Galatasarays tränare Roberto Mancini i kväll.

– Jag sträcker inte ut handen till honom. Jag går nog bara och sätter mig på bänken, säger Solbakken.

Mancini och Solbakken.

Den lite torra presskonferensen på Türk Telekom Arena i Istanbul i går blev plötsligt underhållande när Ståle Solbakken lättade på fasaden och berättade en anekdot från sitt senaste möte med Roberto Mancini, som då var tränare i Manchester City.

”Blev röd i ansiktet”

Solbakkens familj befann sig på semester på Sardinien när Solbakkens son, som är City-anhängare, fick syn på Roberto Mancini och blev alldeles till sig.

– Jag blev tvingad av min fru att be om en autograf till vår son. Min son är stor City-supporter, han vägrade att äta, och min fru sa att jag skulle ta honom till bordet där Mancini satt. Så jag tog min son i handen, blev röd i ansiktet då jag rodnade, men fick hans autograf och bild, berättar Solbakken, enligt Ekstra Bladet, och skrattar.

– Men jag sträcker inte ut handen till honom nu. Jag går nog bara och sätter mig på bänken.

”Måste stå upp”

Solbakken inser att hans lag inte får dyrka sina motståndare, som har namn som Drogba och Sneijder i truppen.

– De första 20-25 minuterna är alltid svår på en arena där atmosfären är så stor. Men flera av våra spelare bör ha erfarenheten för att kunna hantera det. Vi måste stå upp som en stark enhet. Det viktigaste är att vi inte låter publiken eller Galatasaray påverka vår prestation.

Följ ämnen i artikeln