”Får han en bil ska hon få två”

Landslagsstjärnan frågande till förbundets present

Anders Svensson fick en bil av fotbollsförbundets sponsor efter att ha gjort 146 landskamper.

I publiken undrade Therese Sjögran, med 182 landskamper, var hennes är.

– Hon borde få två bilar, säger landslagsbacken Nilla Fischer.

Anders Svensson såg chockad ut när Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Mikael Santoft överraskade honom med en bil. Detta som belöning för 37-åringens landslagsrekord på 146 landskamper.

”Borde få en ännu snyggare”

I publiken satt damlandslagets Therese Sjögran och var även hon förvånad. Efter Svenssons pris retweetade 36-åringen flera inlägg från personer som undrade var Sjögrans bil är?

– Hon är lätt värd en bil. Om han fick en bil ska hon absolut få en bil. Kanske två bilar. En ännu snyggare bil i alla fall tycker jag, säger landslagskamraten Nilla Fischer.

Fischer ställer sig också frågande till förbundets agerande.

– Är det en extern sponsor är det upp till sponsorn men om det är förbundets är det lite svårare. Sedan är det tyvärr svårt att bestämma vilka sponsorerna ger bilar till. Men jag tycker absolut att Sjögran är värd en bil. Hon är den som spelat flest landskamper av alla här.

Efter att Lotta Schelin belönats med Diamantbollen slog även hon ett slag för att även Sjögran ska prisas.

– Jag hoppas hon får en bil. Hon har haft så bra prestationer under så många år och som Anders gjort så många landskamper. Jag ser ingen skillnad på Anders att hon inte skulle vara värd en bil. Jag hoppas Therese får något i framtiden för det också

Ekdal: Hon ska också få en bil

Även herrlandslagets Albin Ekdal och Kalmar-profilen Henrik Rydström ställer sig bakom uppropet att även Therese Sjögran ska få en bil.

– Om hon gjort fler landskamper än honom ska hon också få sin bil. Det låter helt rimligt att hon också ska få en bil. Ni får ta upp det på Aftonbladet. Om det är lika som i Anders fall förtjänar hon en bil, säger Ekdal.

– Det är en väldigt intrikat fråga men jag tycker två saker. Ett: Det går inte alltid att ha rättvisekravet på varje sak tyvärr. För det handlar också om hur mycket folk som attraheras av det och hur mycket intäkter som finns. Men två: I det här fallet tycker jag att fotbollsförbundet ska vara tydliga med en signal att vi värderar en damlandskamp precis lika mycket som herrlandskamp. Skillnaden hade varit om en sponsor också delat ut priset men det var ändå förbundet och då tycker jag att man ska skaka fram en biljävel till eller skita i det, säger Rydström.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.